Banca de investitii Goldman Sachs, cea mai profitabila firma de brokeraj din istoria Wall Street, a decis sa acorde CEO-ului si altor membri ai board-ului executiv bonusuri mai mici in 2009, anunta New York Times.
Astfel, dupa ce a anuntat un profit net de 13,4 miliarde dolari pentru anul trecut, Goldman Sachs a oferit CEO-ului sau, Lloyd C. Blankfein un bonus anual de 9 mil. dolari, reprezentand integral actiuni pe care acesta nu le poate vinde in urmatorii cinci ani. “Premiul” obtinut este net inferior fata de bonusul primit de Blankfein in anul 2007, de 68 mil. dolari, cand Goldman a raportat venituri mai mici decat in 2009. In 2008,
CEO-ul bancii de investitii nu a primit niciun bonus.

Pe de alta parte, seful JPMorgan Chase, Jamie Dimon, a obtinut anul trecut un bonus de 16,6 mil. dolari, respectiv un salariu de 1 mil. dolari.

“Aceste cifre reflecta realitatea in care traim. Am aratat respect pentru mediul economic in care train”, a declarat Lucas van Praag, un purtator de cuvant al Goldman.

Pe langa acest bonus, Blankfein a avut in 2009 un salariu anual de 600.000 dolari, similar cu cel obtinut in anii anteriori.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri