Algeria si Polonia au examinat sambata posibilitatea de a dezvolta un parteneriat in sectorul energetic, cu ocazia vizitei in Algeria a vicepremierului polonez Waldemar Pawlak, ministru al economiei, relateaza agentia algeriana APS.
"Am discutat despre mai multe domenii de cooperare, in special cumpararea si vanzarea de gaz si petrol, folosirea energiei din surse regenerabile si posibilitatea de a dezvolta un parteneriat intre companiile algeriene si poloneze publice si private", a declarat ministrul algerian al energiei si minelor, Chakib Khelil dupa intalnirea lui Pawlak, potrivit NewsIn.

Ministrul polonez, a carui vizita va dura doua zile, este insotit de o delegatie formata din sefi de companii si oameni de afaceri.

Pawlak a precizat ca discutiile cu partea algeriana s-au extins la sectorul industriei, agriculturii si apararii, potrivit aceleiasi surse.

Mai multe companii poloneze si-au manifestat interesul de a investi in Algeria, printre care Societatea poloneza de petrol si gaz (PGNIG), care intentioneaza sa deschida o reprezentanta permanenta in Algeria, a adaugat APS.
Astazi (n.r: duminica) este prevazuta o intalnire intre reprezentantii grupului petrolier algerian Sonatrach si cei ai PGNIG.

Schimburile comerciale dintre cele doua tari au atins 378 de milioane de dolari in 2009, potrivit ambasadorului Poloniei in Algeria, Lidia Milka Wieczorkiewicz.

Pana in 2008, balanta comerciala era in favoarea Poloniei, dar Algeria a reusit sa o reechilibreze in 2009, ridicand exporturile la 165 de milioane de dolari.

Polonia vinde Algeriei in special lapte praf, dar si echipamente industriale, produse cosmetice si chimice, in timp ce Algeria exporta in fosta tara comunista petrol si combustibili.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri