Grupul francez Carrefour, cel mai mare retailer din Europa, a anuntat ca profitul companiei a scazut anul trecut cu 70%, afectat de costurile de restructurare, relateaza Bloomberg.
Profitul net a scazut la 385 milioane euro, de la 1,27 miliarde euro in anul precedent, a anuntat grupul francez.

Rezultatele au fost sub estimarile analistilor consultati de Bloomberg, ce mizau pe un profit de 1 miliard euro, informeaza NewsIn.

Carrefour a intensificat procesul de refacere si de deschidere a unor magazine mai mici sub marcile Carrefour Market si Dia in Europa, in contextul in care cumparatorii au continuat sa evite marile magazine din zonele limitrofe ale oraselor.

Profitul operational a scazut cu 16%, la 2,78 miliarde euro, in contextul in care grupul a incercat sa atraga clientii prin reducerea preturilor si prin investitii in publicitate. Vanzarile grupului au scazut anul trecut cu 1,2%, la 85,963 miliarde euro.

In Romania, reteaua Carrefour are in total 47 de magazine, dintre care 22 hipermarketuri si 25 supermarketuri.

In 14 ianuarie, grupul a anuntat ca vanzarile din Romania au scazut anul trecut cu 4,6%, la 1,135 miliarde euro. In al patrulea trimestru, vanzarile din Romania au scazut cu 12%, la 326 milioane euro.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri