Grupul rusesc de gaze naturale Gazprom a lansat constructia conductei Nord Stream, ce va transporta gaze rusesti catre Uniunea Europeana pe sub Marea Baltica, a anuntat agentia RIA Novosti, citata de AFP.
Primul segment al viitoarei conducte ce va lega Rusia de Germania a fost fixat sub Marea Baltica, a anuntat agentia, citand surse din cadrul Gazprom.

Ceremonia oficiala de lansare va avea loc vineri, iar presedintele rus, Dmitri Medvedev, a confirmat ca va lua parte la festivitati, au mai spus oficialii Gazprom, potrivit NewsIn.

Nord Stream, proiect de 7,4 miliarde euro, derulat de Gazprom in parteneriat cu grupurile germane E.On Ruhrgas si BASF-Wintershall, va avea o lungime de 1.220 kilometri.

Conducta va lega orasul rusesc Vyborg de orasul german Greifswald si va trece pe sub Marea Baltica, prin apele teritoriale ale Rusiei, Finlandei, Suediei, Danemarcei si Germaniei.

Circa 375 kilometri vor trece prin zona economica a Finlandei, iar constructia urmeaza sa inceapa in acest an.

Potrivit ministrului polonez de externe, Radoslaw Sikorski, gazoductul germano-rus Nord Stream din Marea Baltica este "o risipa de bani publici".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri