Aproape 50% dintre bulgarii cu varste cuprinse intre 15 si 34 de ani sunt someri, iar majoritatea nici macar nu-si cauta un loc de munca, potrivit Institutului national de statistici, relateaza Sofia News Agency.
Circa 1.028.000 cu varste intre 15 si 34 de ani sunt activi economic, adica 54,5% din numarul total al grupei de varsta mentionate, anunta NewsIn.

Ceilalti 45,5%, adica 860.300 nu sunt activi economic si nu isi cauta de lucru, din diverse motive. 29,2% din numarul total al persoanelor cu varste intre 15 si 34 de ani (551.000) studiaza sau urmeaza cursuri de pregatire, ceea ce ii impiedica sa fie activi economic.

7,5% (141 000 – dintre ei 125.000 fiind femei) din grupa de varsta mentionata nu sunt activi economic din motive familiale, cum ar fi cresterea unui copil, iar 4% se simt descurajati de piata de munca din Bulgaria. 60% dintre ei nu au urmat liceul.

Datele mai arata ca circa 80% dintre tinerii Bulgariei incep sa lucreze dupa ce isi incheie studiile si doar 4,5% dintre ei pun bazele propriilor afaceri.

Tinerii gasesc un loc de munca aplicand direct catre un angajator sau prin prieteni si rude. Doar 3,3% dintre ei gasesc locuri de munca prin Agentia de plasare a fortei de munca.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri