Economia SUA, cea mai mare din lume, se indreapta catre o deteriorare semnificativa, in conditiile in care nu va mai beneficia de masuri de stimulare, iar politicile bugetare se vor orienta catre austeritate, apreciaza Nouriel Roubini, profesor de economie la New York University, citat de Les Echos.
"Vom vedea o deteriorare semnificativa a economiei SUA. In al doilea trimestru, cresterea va fi de 1-2%. In primul semestru, economia a profitat de relansarea bugetara si monetara, de ajutoare pentru credite imobiliare, etc. Toate acestea se schimba rapid", a afirmat Roubini intr-un interviu acordat publicatiei franceze.

El apreciaza ca politicile bugetare de austeritate vor afecta cresterea economica, iar obiectivul principal al populatiei, companiilor si chiar al statului va deveni reducerea datoriilor, scrie Mediafax.

"Spre finele acestui an, economia va inceta sa progreseze. Pe ansamblul celui de-al doilea semestru, Produsul Intern Brut va avansa cu 1,5%. In prima jumatate a anului viitor, cresterea se va apropia de nivelul modest de 1%, iar rata somajului va ramane ridicata. Toate acestea reprezinta o recesiune a cresterii, nu una tehnica", a mentionat economistul.

Roubini aminteste ca riscurile ca SUA sa se confrunte cu o noua recesiune au crescut, in ultimul timp, de la 25% la 40%, insa el nu este adeptul scenariului unei recesiuni duble.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri