Heineken, al treilea mare producator de bere din lume, a inregistrat in prima jumatate a anului un profit net de 621 milioane euro, reprezentand o crestere organica de 17% fata de nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, datorita reducerilor de costuri si in pofida scaderii vanzarilor, scrie Mediafax.
Media estimarilor analistilor plasa profitul grupului olandez la 595 milioane euro in primul semestru.

Compania anticipeaza ca profitul va creste in acest an cu cel putin 10%, datorita volumului in urcare din America Latina, Africa si Asia, dar si in urma unor majorari de preturi.

Rezultatele din primele sase luni includ afacerile de pe piata berii ale grupului mexican FEMSA, cumparate in acest an pentru consolidarea expunerii Heineken pe pietele emergente cu potential ridicat de crestere.

Volumul de bere comercializat de grup in prima jumatate a acestui an a scazut organic cu 2,3%, la 86,4 milioane hectolitri, iar veniturile au coborat, in conditii comparabile, cu 2%, la 7,52 miliarde euro, potrivit raportului prezentat miercuri de Heineken.

Grupul este prezent si pe piata romaneasca, unde are fabrici de bere la Miercurea Ciuc, Targu Mures, Craiova si Constanta. Heineken Romania a avut anul trecut afaceri de circa un miliard de lei, in urcare cu 9%.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri