BERD analizeaza finantarea cu 200 milioane euro a operatiunilor Lidl din Romania si Bulgaria si Kaufland din Polonia si Bulgaria, banii avand ca destinatie extinderea si/sau intrarea retailerilor pe aceste piete, vizand in principal construirea de magazine in zonele greu accesibile sau rurale.
Suma specificata reprezinta finantarea care ar putea fi obtinuta de retaileri de la BERD si bancile comerciale pentru aceste proiecte, cuantumul fondurilor oferite de institutia financiara internationala nefiind precizat, scrie Mediafax.

Costul total al investitiilor se ridica la 440 milioane euro.

Grupul Schwarz este prezent in Romania prin retelele de magazine Kaufland si Lidl Romania, care a preluat operatiunile locale ale grupului Tengelmann, adica supermarketurile Plus.

Kaufland are 53 de magazine in Romania, iar in reteaua Plus functionau peste 100 la momentul preluarii de catre Lidl.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri