Cresterea economica a Statelor Unite din trimestrul al doilea a fost revizuita in scadere, la 1,6%, dupa ce a fost estimata initial la 2,4%, ca urmare a celui mai mare avans al importurilor din ultimii 26 de ani, a anuntat Departamentul Comertului, potrivit Reuters, citat de Mediafax.
Analistii se asteptau, insa, la o revizuire negativa mai ampla. Potrivit unui sondaj Reuters, economistii anticipau un avans de numai 1,4% in trimetstrul al doilea. Economia a crescut cu 3,7% in primele trei luni ale anului.

Noile date privind PIB vor alimenta temerile analistilor ca incetinirea recuperarii economice creste riscul reintrarii in recesiune, noteaza Reuters.

"Nu exista indoiala ca recuperarea economica incetineste", a afirmat Robert Dye, economist la compania americana PNC Financial Services.

Procesul de revenire la crestere a economiei Statelor Unite a fost sustinut in mare masura de un pachet financiar guvernamental de 862 miliarde de dolari, dar si de refacerea stocurilor companiilor.

Avansul PIB in trimestrul al doilea a fost influentat negativ de o crestere de 32,4% a importurilor, cea mai mare incepand din 1984, mult peste majorarea cu numai 9,1% a exporturilor. Deficitul comercial astfel creat a sters 3,375 din PIB al SUA, cel mai amplu impac negativ din ultimii 63 de ani.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri