Grupul rus controlat de stat Rosneft este aproape de a achizitiona participatii la patru rafinarii din Germania de la compania venezueleana Petroleos, potrivit unor surse apropiate situatiei, citate de cotidianul Wall Street Journal (WSJ).
Rosneft se afla in negocieri avansate pentru achizitia unei participatii de 50% la Ruhr Oel, companie mixta intre Petroleos si grupul britanic BP, pentru 1-2 miliarde de dolari, insa finalizarea tranzactiei ar putea dura cateva saptamani, au afirmat sursele citate, transmite Mediafax.

Ruhr Oel detine participtii la mai multe rafinarii germane, respectiv Bayern Oil, Gelsenkirchen, MiRO Karlsruhe si PCK Schwedt, care totalizeaza aproximativ un sfert din capacitatea de rafinare din Germania.

Tranzactia este benefica si pentru BP, care detine dreptul de preemptiune la achizitia participatiei Petroleos.In schimbul refuzului, Rosneft a oferit grupului britanic o intelegere lucrativa pentru explorare petroliera in Oceanul Arctic, au adaugat sursele.

Un astfel de acord ar reprezenta un vot de incredere in BP, a carui reputatie a fost afectata de poluarea cu petrol din Golful Mexic.

Companiile petroliere rusesti incearca de mai mult timp sa-si extinda afacerile din afara Rusiei si au manifestat un interes deosebit pentru rafinariile din vestul Europei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri