Bank of America (BofA), cea mai mare banca din SUA, vrea sa vanda sau sa renunte la active si operatiuni in valoare de mai multe zeci de miliarde de dolari, pentru a reduce ingrijorarile investitorilor legate de portofoliul de credite si alte active riscante, potrivit Mediafax.
BofA vrea sa identifice active si afaceri de zeci de miliarde de dolari pe care intentioneaza sa le vanda sau la care ar putea renunta, noteaza publicatia.

Aceasta masura ar putea fi urmata de pasi mai agresivi in efortul bancii de a reduce balanta contabila, de 2.300 de miliarde de dolari, intr-un moment in care actionarii si autoritatile preseaza creditorii sa-si reduca dimensiunile.

Directorii BofA au anuntat la ultimele intalniri cu analistii ca evalueaza posibilitatea oferirii de detalii despre credite, afaceri si participatii care nu se incadreaza in planurile pe termen lung, potrivit unor surse apropiate situatiei.

"BofA intentionbeaza sa furnizeze mai multe detalii despre activele nestrategice. Banca si-ar face singura un serviciu, dar si investitorilor, daca va prezenta o imagine mai clara a marimii si compozitiei acestor active", a afirmat Betsy Graseck, analist la Morgan Stanley.

Creditorul vandut deja mai multe afaceri si active, incluzand participatii la banca braziliana Itau Unibanco, la MasterCard si Grupo Financiero Santander.

La inceputul lui 2009, Bank of America a disponibilizat in jur de 30.000 de oameni ca urmare a restructurarii personalului dupa preluarea grupului financiar-bancar Merrill Lynch.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri