Numarul locuintelor confiscate pentru neplata ratelor imprumuturilor a atins in august un nivel record, pentru a treia oara in ultimele cinci luni, in conditiile in care bancile au incheiat procedurile de prescriere a creditelor pentru mii de restantieri, informeaza Mediafax.
Numarul locuintelor care au intrat in posesia bancilor a urcat cu 25% fata de aceeasi perioada a anului trecut, la 95.364, cel mai ridicat nivel atins din 2005, de cand dateaza datele companiei de cercetare a pietei RealtyTrac.

Numarul cererilor pentru prescrierea imprumuturilor, care includ notificarile de default si licitatii, a scazut cu 5%, la 338.836.

O familie americana din 381 a primit o astfel de notificare, se arata intr-un comunicat al RealtyTrac.

"Suntem pe cale sa inregistram un an record, in privinta prescrierilor de ipoteci si confiscarilor de locuinte", a declarat Rick Sharga, vicepresedinte al RealtyTrac, in conditiile in care situatia economica nu s-a imbunatatit.

Prescrierile contribuie la cresterea ofertei pe piata imobiliara americana, cu pana la 12 milioane de locuinte. Cererea este insa redusa, din cauza somajului ridicat si a incheierii unui program federal de facilitati fiscale.

Vanzarile de locuinte au scazut in iulie la cel mai redus nivel inregistrat vreodata, in timp ce preturile au coborat cu 28%, comparativ cu 2006.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri