Cotatia aurului a atins un nou record istoric de 1.300 de dolari pe uncie, investitorii fiind interesati de plasamente sigure, din cauza temerilor legate de soliditatea economiei mondiale, transmite Reuters.
La ora 11:43 GMT, aurul spot era tranzactionat la 1.299,3 dolari pe uncie, dupa ce in timpul sedintei a atins un varf de 1.300 dolari pe uncie, informeaza Mediafax.

Aurul a incheiat tranzactiile de vineri de la New York la 1.295,6 dolari pe uncie.

Pretul aurului destinat pietei americane, cu livrare in decembrie, a urcat cu 2,1 dolari, la 1.300,1 dolari pe uncie, aproape de un maxim istoric de 1.301,6 dolari pe uncie atins vineri.

Analistii considera ca aurului se va mentine pe un trend ascendent, pe termen lung, intrucat protejeaza investitorii de inflatie, in conditiile in care bancile centrale la nivel mondial ar putea recurge la masuri cantitative de relaxare a pietelor financiare, pentru sustinerea economiilor.

Cotatia argintului a crescut la 21,61 dolari pe uncie, la cel mai ridicat nivel din ultimii 30 de ani, avansul inregistrat de la inceputul anului fiind de 30%.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri