China sustine stabilitatea euro si nu-si va reduce investitiile in obligatiuni emise de statele europene, a declarat, duminica, premierul chinez, Wen Jiabao, in timpul unei vizite la Atena, transmite Reuters.
"China sprijina o moneda euro stabila si nu vom reduce detinerile de obligatiuni ale statelor europene", a spus el, informeaza Mediafax.

Premierul chinez a afirmat ca Grecia incepe sa-si revina din criza severa provocata de supraindatorarea statului si a anuntat ca guvernul de la Beijing este dispus sa cumpere din nou instrumente financiare ale statului elen, dupa ce acesta va relua emisiunile.

"Avem toata increderea in Grecia", a declarat Jibao.

Seful guvernului chinez se afla pentru doua zile la Atena, prima oprire in cadrul unui turneu de vizite in mai multe state din Europa.

In plus fata de oportunitatile economice pe care le ofera Grecia, China ar putea calcula ca sustinerea unui stat european confruntat cu dificultati va reduce amploarea criticilor la adresa politicilor sale comerciale si a refuzului de a permite aprecierea monedei nationale, yuanul, noteaza Reuters.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri