UBS, cea mai mare banca elvetiana, a raportat pentru trimestrul trei un profit net de 1,66 miliarde franci elvetieni (1,71 miliarde dolari), fata de pierderi de 564 milioane franci in perioada similara din 2009, si primele investitii dupa 2008 din partea clientilor diviziei de wealth management.
Mai multi analisti chestionati de Bloomberg au anticipat un profit net de 1,16 miliarde de franci elvetieni (1,19 miliarde dolari) pentru al treilea trimestru. Perioada iulie-septembrie reprezinta pentru UBS al patrulea trimestru profitabil consecutiv.

"Ce a fost mai rau a trecut pentru UBS. Banca va profita de revenirea clientilor pe pietele de capital", a afirmat Dirk Hoffmann-Becking, analist la Sanford C. Bernstein.

Clientii bogati au retras de la UBS fonduri de 251,6 miliarde de franci elvetieni (259 miliarde dolari) intr-un interval de 27 de luni incheiat in iunie.

In perioada analizata, insa, divizia de wealth management a atras fonduri noi de 1,2 miliarde de franci (1,23 miliarde dolari), primele intrari de capital dupa colapsul bancii americane Lehman Brothers. Unitatea a inregistrat o crestere cu 15% a profitului inainte de taxe, la 492 de milioane de franci (506,7 milioane dolari).

Pe de alta parte, banca de investitii a raportat "un nivel foarte redus de activitate din partea clientilor". Divizia a consemnat pierderi, inainte de impozitare, de 406 milioane de franci (418 milioane dolari), comparativ cu un rezultat negativ de 1,37 de miliarde franci (1,41 miliarde dolari) in al treilea trimestru din 2009.

Cea mai mare banca elvetiana, UBS, salvata de stat de la colaps in timpul crizei financiare, a publicat un raport referitor la aceasta perioada in care recunoaste ca a facut greseli in mai multe domenii, precum acordarea de bonusuri pentru incurajarea asumarii de riscuri

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri