Generali a primit autorizatia preliminara pentru a desfasura operatiuni pe segmentul de asigurari de viata in Vietnam, a anuntat grupul.
Astfel, Ministerul Finantelor din Hanoi a oferit permisiunea de incepere a procedurilor pentru infiintarea Generali Vietnam Life Insurance Company Ltd. Compania isi va incepe operatiunile in maxim sase luni, in acord cu calendarul stipulat in legea locala pentru finalizarea tuturor procedurilor necesare in domeniul asigurarilor. Noua companie va fi detinuta integral de Generali, iar sediul central va fi situat in orasul Ho Chi Minh.

Cu aceasta ocazie, Sergio Balbinot, Managing Director Generali Group, a fost primit la Hanoi de catre Ministerul Adjunct de Finante, Tran Xuan Ha, alaturi de Comisarul pentru Asigurari Trinh Thanh Hoan si Ambasadorul Italiei in Vietnam, Andrea Perugini.

“Noua companie va constitui un impuls proaspat pentru strategia noastra de extindere in tari cu mare potential de dezvoltare”, a declarat Balbinot. “Economia vietnameza este a doua dupa cea chineza, in termeni de crestere a PIB-ului, dar cheltuielile cu asigurarile de viata se situeaza la doar 0,7% din PIB. Cu alte cuvinte, ne aflam pe o piata care ofera oportunitati remarcabile pentru industria asigurarilor. Am finalizat toate pregatirile necesare pentru ca Generali sa devina un jucator cheie pe aceasta piata.”

Cu o populatie de peste 85 de milioane de locuitori, cu o varsta medie de 27 de ani, o crestere medie a PIB de 8% si o crestere de 15% a primelor de asigurare in 2009, Vietnam este una dintre cele mai promitatoare piete ale Asiei, in ceea ce priveste potentialul de dezvoltare. Mai mult, pana in 2012, guvernul vietnamez urmareste sa tripleze cheltuielile cu asigurarile pe cap de locuitor, in prezent in valoare de 16 dolari, prin cresterea ponderii volumului total de prime brute subscrise in PIB, de la 1,6% in prezent, la 4,2%.

Vietnam va fi a opta piata asiatica pe care opereaza Generali, dupa China, Hong Kong, India, Filipine, Indonezia, Tailanda si Japonia.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri