Bill Gates si sotia sa, Melinda, au fost desemnati de ziarul Time \"Personalitatile Anului\", alaturi de rokerul irlandez Bono.
"Pentru faptul ca s-au dedicat facerii de bine, pentru rescrierea politicii si reformarea dreptatii, pentru altruism si exemplul dat celorlalti, Bill si Melinda Gates si Bono sunt "Personalitatile Anului" desemnate de Time", dupa cum a facut public ziarul pe 19 decembrie.

Editorul sef James Kelly a declarat ca cei trei au fost alesi ca persoanele cele mai eficace in gasirea de metode de a eradica calamitati precum malaria in Africa, HIV si SIDA si a saraciei care ucide 8 milioane de oameni in fiecare an.

Time i-a mai desemnat pe fostii presedinti George Bush si Bill Clinton ca "Parteneri ai Anului" pentru eforturile lor umanitare dupa tsunami-ul din Asia si Uraganul Katrina si pentru prietenia rezultata din aceasta munca.

"Dezastrele naturale sunt lucruri teribile, insa ceea ce ne defineste nu este ceea ce se intampla cu noi, ci modul in care reactionam la acestea", a spus Kelly.

"Cand ne gandim la persoanele care mor din cauza bolilor si a saraciei cu care incearca sa lupte familia Gates si Bono, numarul este mult mai mare decat cel al victimelor din dezastre naturale sau razboaie", a declarat Kelly pentru Reuters.

Fondatorul companiei Microsoft, a carei avere personala este estimata la 46.5 miliarde $, aflat in topul listei Forbes a celor mai bogati oameni din lume, si sotia sa au fost desemnati pentru munca lor in cadrul Fundatiei Gates, care a inregistrat cea mai mare activitate de binefacere din lume, in valoare de 29 miliarde $, in timp ce Bono a fost desemnat pentru militarea pentru anularea datoriilor tarilor sarace. Fundatia Gates finanteaza sute de proiecte din intreaga lume, in principal in domeniul asistentei medicale, de la vaccinarea copiilor la dezvoltarea de noi medicamente, precum si programe educationale si burse de studii pentru SUA si internationale.

Bono si muzicianul Bob Geldof au initiat o populara campanie pentru eradicarea saraciei in Africa prin anularea datoriilor tarilor sarace din lume, atragand atentia intregii lumi prin concertele Live 8 din iulie.
In parte datorita presiunii populare, natiunile industrializate ale lumii au cazut de acord in iulie sa dubleze ajutorul pentru tarile sarace pana in 2010, adaugand 50 miliarde $ anual, pentru a anula datoriilor acestor state.

"Bono a fermecat, a intimidat si a santajat moral liderii natiunilor bogate pentru a sterge cele 40 miliarde $ datorate de tarile sarace", a scris Time.


Kelly a afirmat ca alianta neobsinuita dintre cel mai bogat om din lume si un roker precum Bono a fost un exemplu despre eficacitatea diferitelor abordari.

Kelly a mai precizat ca "ciudatul cuplu" al fostilor presedinti Bush si Clinton s-a aflat printre nominalizatii la "Personalitatea Anului", printre care a fost si Oprah Winfrey, pentru campaniile sale influente pentru ajutoararea victimelor dezastrelor naturale.

Din 1927 incoace, Time isi desemeneaza in fiecare an personalitatea anului, iar traditia a devenit o sursa de speculatii in fiecare an, dar starnind si controverse pentru alegeri nepopulare precum Adolf Hitler in 1938 si Ayatollah Khomeini in 1979.

Telul este de a alege "persoana sau persoanele care au influentat cel mai mult stirile si vietile noastre, atat in bine cat si in rau, si au intruchipat cel mai important lucru al anului, bun sau rau".

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri