Ministrul spaniol al Economiei, Elena Salgado, a dat marti asigurari ca nu exista niciun motiv ca tara sa sa fie influentata negativ de situatia din Irlanda si Portugalia si spera ca va fi evitata contagiunea de care a fost afectata in primavara, transmite AFP, preluat de Mediafax.
"Nu exista absolut niciun motiv de comparatie a situatiilor din aceste doua tari, care ingrijoreaza Uniunea Europeana, cu cea a Spaniei, care este complet diferita", a afirmat Salgado in fata jurnalistilor de la Parlament, unde este dezbatut proiectul de buget pentru 2011.

In primavara si la inceputul verii Spania a fost afectata de panica de pe pietele financiare, care a dus la planul de sustinere financiara a Greciei.

"Am adoptat masuri de austeritate in luna mai, care sunt in curs de aplicare. Datele din executia bugetara arata ca suntem pe cale sa respectam conditiile privind deficitul, bugetul pentru 2011 urmeaza sa fie aprobat, veniturile si economia sunt in curs de redresare", a aratat Salgado.

In privinta informatiilor din presa spaniola potrivit carora autoritatile de la Bruxelles vor cere presedintelui guvernului, Jose Luis Rodriguez Zapatero, sa aplice noi reforme pentru a se diferenta de Irlanda si Portugalia, Salgado a spus ca nu are aceasta informatie.

Trezoreria spaniola a emis marti obligatiuni in valoare de 4,975 miliarde de euro, pe termen de 12 si 18 luni, cu dobanzi in crestere, reflectand revenirea temerilor in piete referitoare la cele mai fragile economii din zona euro.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri