Criza datoriilor suverane demonstreaza ca economiile mai slabe trebuie sa devina mai competitive, dar nu pune in pericol zona euro, a declarat cancelarul german Angela Merkel, citat de Reuters.
"Nu cred ca zona euro este in pericol. Ne confruntam cu turbulente si situatii la care nu m-as fi gandit acum un an si jumatate. Cel mai important lucru este, pe langa masurile de ajutor convenite, coordonarea mai buna la nivel economic. Aceasta inseamna ca economiile mai putin competitive azi trebuie sa se imbunatateasca", a afirmat Merkel la postul TV ARD, potrivit Mediafax.

Oficialul german a declarat luni ca Uniunea Europeana (UE) se va prabusi in cazul in care moneda euro dispare.

Intrebata despre Irlanda, ale carei probleme cu datoriile genereaza speculatii potrivit carora statul ar putea avea nevoie de ajutor extern, Merkel a raspuns ca zona euro are un plan de salvare pentru tarile cu probleme.

"Avem o plasa de salvare pentru cazul in care o tara are nevoie de ajutor, insa nu vad sa apara prea curand o astfel de situatie. Dar daca un stat are nevoie, poate cere ajutor, daca zona euro, ca intreg, este in pericol", a spus cancelarul.

Presedintele UE, Herman Van Rompuy, a declarat recent ca zona euro si Uniunea nu vor supravietui daca problemele bugetare ale unor state membre nu sunt rezolvate.

Zona euro traverseaza o noua zona cu turbulente puternice din cauza ingrijorarilor pe care le ridica Irlanda si alte state cu probleme ale uniunii monetare, precum Portugalia, Grecia sau Spania. Aceste tari se confrunta cu deficite bugetare foarte mari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri