Rezerva Federala a SUA (Fed) ar putea suplimenta programul de 600 de miliarde de dolari prin care achizitioneaza obligatiuni guvernamentale americane, daca economia nu raspunde masurilor de stimulare conform asteptarilor sau somajul ramane prea ridicat, a declarat presedintele Fed, Ben Bernanke, citat de Reuters.
Fed isi va revizui in mod regulat politicile si ar putea ajusta in sens pozitiv sau negativ cantitatea de active achizitionate in functie de evolutia economica, a afirmat Bernanke, potrivit Mediafax.

Licitatiile Fed au ca scop spijinirea elementelor fragile ale economiei, a mentionat el, intr-un interviu acordat postului TV CBS, adaugand ca politica institutiei nu favorizeaza inflatia.

"Aceasta frica de inflatiei este supraevaluata. Nu facem decat sa coboram dobanzile prin cumpararea de titluri emise de Tezorerie. Prin scaderea dobanzilor speram sa stimulam cresterea economica. Secretul este sa gasim momentul potrivit retragerii acestei politici", a spus oficialul.

Bernanke a explicat ca va dura intre patru sau cinci ani pana cand rata somajului va reveni la niveluri "mai normale" de 5-6%, de la 9,8% in noiembrie.

Intrebat daca banca centrala ar putea depasi pragul de 600 de miliarde de dolari stabilit in noiembrie pentru achizitionarea de obligatiuni, oficialul a raspuns ca acest lucru este posibil.

"Cu siguranta ca este posibil, dar depinde de eficienta programului, de inflatie si de situatia economica", a spus Bernanke. El nu a exclus nici reducerea fondurilor acestui program.

Economia SUA a crescut cu 2,5%, in ritm anual, in al treilea trimestru. Pentru reducerea somajului este nevoie de un avans mai puternic, noteaza Reuters.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri