Grupul Mittal Steel si-a anuntat ieri intentia de a prelua 49% din rivalul chinez Baotou Iron & Steel, dupa ce, in cursul acestui an, a mai obtinut o participatie de 36,7% la Hunan Valin Steel Tube & Wire, divizie listata la bursa a celei de-a opta mari companii siderurgice din China, pentru 310 milioane de dolari.

Analistii, citati de Reuters, considera ca momentul ales de Mittal Steel este deosebit de favorabil avand in vedere ca supracapacitatea de productie generata de investitiile masive din ultimii ani a condus la scaderea preturilor otelului si ar putea face achizitiile mai ieftine.
O eventuala achizitie de catre Mittal ar exercita presiuni asupra companiei rivale Arcelor, care negociaza preluarea unei participatii la Laiwu Steel Corp, combinat siderurgic de dimensiuni medii din estul Chinei.

"Un acord ar putea accelera negocierile dintre Arcelor si Laiwu, marile companii siderurgice internationale fiind dornice sa patrunda pe piata", a declarat Liang Mingchao, analist la firma Tianxiang Investment Consulting.

Arcelor, a doua mare companie siderurgica din lume, a anuntat ca este pe cale sa ajunga la un acord pentru a investi in Laiwu.
Baotou are o capacitate anuala de 7 milioane de tone, fiind prevazut ca productia sa ajunga anul viitor la 8,5 milioane de tone si la 10 milioane de tone pana in 2007. Activele sale se ridica la 35,1 miliarde de yuani (4,35 de miliarde de dolari), iar vanzarile pe 2004 au depasit 21 miliarde de yuani.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri