Rezerva Federala a SUA (Fed) ar putea incepe in aceasta saptamana sa verifice daca marile banci americane sunt suficient de sanatoase pentru a majora dividendele si rascumpara actiuni, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.
Fed ar putea examina, incepand cu aceasta saptamana, date furnizate de 19 grupuri, printre care Goldman Sachs, JPMorgan Chase si Bank of America, pentru a evalua cum vor rezista acestea unor noi socuri economice si financiare.

Testele vin in contextul in care investitorii preseaza institutiile de credit sa returneze o parte din profiturile in crestere. Bancile nu au dat curs solicitarilor investitorilor, ceea ce a contribuit la mentinerea valorii actiunilor companiilor la niveluri reduse, in conditiile in care autoritatile au fost prudente in a sanctiona returnarile de capital dupa ce au investit miliarde de dolari in recapitalizarea sectorului bancar.

Noile teste s-ar putea incheia pana in luna mai, dar rezultatele nu vor fi facute publice.

Autoritatile vor permite returnarea de fonduri catre investitori numai bancilor care au rambursat ajutoarele primite de la stat si demonstreaza ca majorarea dividendelor nu le ameninta "sanatatea". Fed va decide, de asemenea, daca institutiile de credit pot respecta reguli mai severe referitoare la capital, stabilite anul trecut de comitetul de la Basel.

Bancile care vor fi testate sunt Citigroup, Bank of America, JPMorgan, Goldman, Morgan Stanley, Wells Fargo, GMAC, American Express, PNC, Regions Financial, SunTrust, Fifth Third Bancorp, KeyCorp, MetLife, BNY Mellon, Capital One, US Bancorp, State Street si BB&T.

Surse din sectorul bancar au declarat ca Fed a solicitat bancilor simulari pe doi ani bazate pe doua scenarii, unul in care economia este afectata de o recesiune usoara si altul mai dur, caracterizat printr-o crestere accentuata a somajului si declinul preturilor locuintelor.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri