La o zi dupa ce Ministerul Educatiei a anuntat introducerea testelor grila la Bacalaureat si Evaluarea Nationala, acum se ia in calcul renuntarea la aceasta idee. Parlamentul European a inceput procedura de sanctionare a Romaniei din cauza poluarii din Bucuresti. Citeste mai departe principalele titluri din presa de astazi, 1 noiembrie.

Poluarea din Bucuresti: Bruxelles-ul a inceput oficial procedura de sanctionare a Romaniei pentru ca nu-si protejeaza cetatenii. Curtea Europeana de Justitie a trimis luni Ministerului Mediului un document prin care instiinteaza autoritatile romane ca a inceput procesul intentat de Comisia Europeana in luna mai pentru ca statul roman nu rezolva problema poluarii din Bucuresti, potrivit purtatorului de cuvant al ministerului, Mihai Dragan. Esecul protejarii propriilor cetateni poate costa Romania intre 100.000 si 400.000 de euro pe zi. Epopeea calitatii precare a aerului din marile orase ale Romaniei, Bucuresti, Iasi si Brasov incepe in urma cu cativa ani. In 2007, exact anul aderarii la UE, poluarea din cele patru mari orase a intrat sub lupa Comisiei Europene, scrie G4media.

Ministerul Educatiei ia in calcul sa renunte la testele grila la bacalaureat si evaluare nationala 2019, la doar o zi de la anuntarea introducerii acestora. Secretar de stat: Maine decidem daca mergem pe vechiul format sau introducem testele grila. Ministerul Educatiei o intoarce in privinta introducerii testelor grila la romana si matematica, la bacalaureat si evaluare nationala, la doar o zi de la anuntul introducerii acestora si publicarea modelelor de subiecte. Florian Lixandru, secretarul de stat pentru invatamant preuniversitar, a declarat pentru Hotnews.ro ca maine Ministerul Educatiei va decide in ce forma vor fi subiectele de la BAC 2019 si de la Evaluarea Nationala. Lixandru a spus ca modelele de subiecte au fost publicate ieri dintr-o eroare a Consiliului National de Evaluare si Examinare. Modelele de subiecte au fost retrase de pe site.
Am hotarat impreuna cu doamna ministru Plumb ca maine sa discutam oportunitatea schimbarii structurii examenelor impreuna cu parintii, elevii, reprezentantii Consiliului National de Evaluare si Examinare. Maine va avea loc o consultare cu toata lumea la minister. Dupa discutia de maine vom sti cum vor fi subiectele, daca mergem pe vechiul format sau introducem testele grila”, a declarat Florian Lixandru, conform Hotnews.ro

Barierele de care s-a lovit o romanca in Irlanda: „Cand i-am spus ca sunt din Romania s-a indepartat de mine“. Daniela Kocis-Fitzgerald era intr-o statie de autobuz cand a descoperit cum e sa fie stigmatizata pentru ca e romanca. Era in Irlanda de cateva luni si ii placea sa stea de vorba cu lumea. Asa ca a vorbit cu o doamna, cand aceasta a pornit o conversatie. Au discutat cateva minute, pana cand aceasta a intrebat-o de unde e. „Cand i-am spus ca din Romania, pur si simplu s-a indepartat de mine. M-am intrebat de ce“. „A fost o trezire dura la realitate. Chiar si acum, cand le spun ca sunt romanca, unii oameni se uita cam ciudat la mine. Faptul ca se vorbeste la televizor despre romani nu ajuta, pentru ca nu e aratata realitatea tarii mele, ci e fabricata. E ca si cum o echipa s-ar duce cu o camera de filmat in Dublin si ar prezenta cele mai sarace zone, dupa care ar sustine ca asta-i tot ce gasesti in Irlanda, potrivit Adevarul.

Piata imobiliara din Grecia este luata cu asalt de chinezi. Au inceput sa cumpere casa cu casa, atrasi de preturile scazute, dar si de unul dintre cele mai generoase programe europene de tip Golden Visa. Programul presupune o investitie imobiliara de minimum 250 de mii de euro, in schimbul unui permis de rezidenta pe cinci ani. O astfel de suma este suficienta pentru a cumpara unul sau chiar doua apartamente in capitala Greciei, cu vedere spre Acropole. Insa nu la fel de incantati sunt si locuitorii Atenei, care se tem ca preturile chiriilor vor creste substantial. Sute de investitori chinezi ajung pe aeroportul din Atena de cel putin trei ori pe saptamana. Nu in vacanta, ci atrasi de piata imobiliara. Sunt intampinati inca din aeroport de agentii imobiliari care ii conduc direct in oras pentru a vedea apartamentele puse in vanzare, noteaza Digi 24.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri