Profitul net al Procter&Gamble (P&G) a scazut cu 19% in primul semestru fiscal, incheiat in decembrie, la 6,41 miliarde de dolari, iar vanzarile au urcat cu 2%, la 41,46 miliarde de dolari, potrivit datelor publicate de grupul american, scrie Mediafax.
Vanzarile au avansat in ultimele trei luni ale anului trecut cu 2%, la 21,34 miliarde de dolari, sustinute de majorarea cu 6% a volumului. Efectul pozitiv al acestei evolutii a fost anulat partial de cursul de schimb valutar si mixul de produse. Vanzarile organice au crescut cu 3%.

P&G a continuat sa isi majoreze cota de piata, ca urmare a inovatiilor si a planurilor de extindere, in toate regiunile unde grupul este prezent. Cota de piata a fost mentinuta sau majorata in 12 din 17 piete importante ale grupului, precum si pentru 16 din cele mai importante 23 de branduri.

P&G are circa 127.000 de angajati, in 80 de tari la nivel mondial.

Grupul american este prezent pe piata romaneasca prin intermediul subsidiarei Procter&Gamble Romania, care include diviziile Procter&Gamble Marketing, Procter&Gamble Materials Management, Procter&Gamble Distribution, fabrica de detergenti si inalbitori de la Timisoara si cea de sampoane si produse de ingrijire a parului de la Urlati.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri