Producatorul francez de lactate Danone a raportat pentru anul trecut o crestere de 37,5% a profitului net atribuibil grupului, la 1,87 miliarde de euro, si un avans de 6,9% al vanzarilor, la 17,01 miliarde de euro, potrivit Mediafax.
In volum, vanzarile au avansat cu 7,6% anul trecut, comparativ cu 2009, se arata in raportul financiar al Danone pentru 2010.

"Vanzarile au crescut anul trecut de la trimestru la trimestru, iar atat valoarea incasarilor, cat si volumul vanzarilor, au avut contributii pozitive in al doilea semestru. Toate diviziile noastre si toate regiunile au inregistrat cresteri. Marja operationala mare reprezinta, printre altele, una dintre realizarile remarcabile din 2010, an in care preturile materiilor prime au crescut accentuat", mentioneaza raportul.

In Europa, vanzarile au urcat cu 1,9%, in termeni comparabili, la 9,45 de miliarde de euro, iar volumele au avansat cu 3,8%.

Pentru acest an grupul anticipeaza o crestere de 6-8% a vanzarilor si un avans mediu de 6-9% al costurilor cu materiile prime si de ambalare, cu o evolutie mai dinamica in primul semestru.

Danone mentioneaza ca atat in statele industrializate, cat si in economiile emergente cheltuielile populatiei nu dau semne de crestere semnificativa, dar nici de scadere.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Internațional »


Setari Cookie-uri