La inceputul acestui an actionarii majoritari care detin cumulat 70,3% din capitalul social al Albalact au incheiat un contract cu compania Lactalis vanzarea tuturor actiunilor detinute. Tranzactia asteapta aprobarea Consiliului Concurentei.

”Anul acesta mergem pe aceeasi strategie pentru a sustine cresterea profitabila cu o cifra. Ramanem focusati pe brand-ul traditional Albalact, dar planuim si alte inovatii pe segmentul iaurtului, cel mai probabil in a doua jumatate a anului. Vom continua, de asemenea, sa extindem si sa optimizam activitatea de distributie”, declara Stephane Batoux, director general Albalact.

Albalact Alba este cea mai mare societate cu capital majoritar local in industria laptelui. Infiintata in 1971, Albalact a fost transformata in societate pe actiuni in anul 1990 si privatizata in 1999. Albalact are actionariat majoritar roman, iar actiunile emise de Albalact sunt admise la tranzactionare la categoria standard a Bursei de Valori Bucuresti. Albalact detine 99,01% din actiunile Raraul Campulung Moldovenesc si 100% din societatea de logistica Albalact Logistic SRL, avand peste 1.000 angajati in toate cele trei entitati. Albalact comercializeaza produse proaspete, pasteurizate si UHT sub brandurile Zuzu, Fulga, Raraul, Albalact si Poiana Florilor.

Principalii competitori ai companiei sunt francezii de la Danone si olandezii de la FrieslandCampina.