Reff si Asociatii, societatea de avocati afiliata Deloitte Romania, a asistat compania Fatrom in cadrul procesului de vanzare catre DSM Nutritional Products, consolidandu-si astfel portofoliul de tranzactii M&A, care a ajuns la un volum cumulat de 300 de milioane de euro in ultimul an.
„In lipsa unei dinamici de distress deals si a revenirii increderii si interesului investitorilor, nu cred ca 2011 are cum sa fie un an de crestere pe piata de M&A. Cu toate acestea, echipa noastra a continuat sa fie implicata in tranzacrii majore, inclusiv achizitii de cladiri de birouri, joint venture-uri pentru dezvoltari de centre comerciale, vanzari de participatii in activitati de productie, achizirii in domeniul ambalajelor”, spune Alexandru Reff (foto), partener coordonator.

DSM Nutritional Products, unul dintre cei mai mari furnizori globali de medicamente din industria farmaceutica si nutritia animalelor a achizitionat recent Fatrom Aditivi Furajeri, producator si distribuitor local de aditivi furajeri. Cu o valoare de 7 milioane de euro, achizitia "reconfigureaza piata intr-un moment in care agricultura si domeniile adiacente urca in topul prioritatilor de dezvoltare ale statului roman si mediului de afaceri".

Tranzactia incheiata intre parti a fost de tip “business transfer”, respectiv o vanzare-cumparare a afacerii Fatrom (active, bunuri, etc) constand in linia de fabricatie din Stefanestii de Jos, portofoliul de clienti, o parte dintre salariatii Fatrom, precum si echipamentele si utilajele antrenate in procesul de productie.

In opinia Reff si Asociatii, complexitatea tranzactiei a fost una ridicata, intrucat activitatea desfasurata de catre Fatrom face obiectul unor reglementari speciale, fiind necesara totodata interactiunea cu diferite autoritati de reglementare. In plus, tranzactia a fost dificila in ansamblul ei, intrucat a presupus armonizarea intereselor ambelor parti, iar negocierile au durat aproximativ doi ani si jumatate si au vizat atat aspecte comerciale, precum si de natura juridica.

In procesul de negociere si finalizare a tranzactiei incheiate, Fatrom a fost asistata de catre SCA Reff & Asociatii.

Echipa de avocati coordonata de avocatul Leontin Trifa, Associate Partner, si care a inclus avocatii seniori Silvia Axinescu si Diana Radoi, a acordat asistenta juridica ce a vizat, printre altele, pregatirea, revizuirea si negocierea tuturor documentelor tranzactiei (inclusiv documente contractuale, notificari, etc) pentru client, indeplinirea formalitatilor si procedurilor legate de transferul autorizatiilor necesare desfasurarii activitatii, precum si activitati legate de implementarea transferului salariatilor.




Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri