Sectorul M&A in acest an va experimenta efervescenta in sectoare precum servicii medicale, IT, financiar, transport, curierat si logistica, spune Ioana Mihai, director executiv corporate finance EY Romania, in cadrul conferintei M&A Outlook 2016, eveniment organizat in parteneriat cu EY si PeliFilip.

“Vedem o continuare naturala a evolutiei M&A de anul trecut. O serie de tranzactii au fost initiate in 2015 si se vor finaliza in acest an. Se va pastra ponderea industriilor – servicii medicale, IT, financiar, zona de industrie generala unde intra transport, curierat, logistica. Aici se vor misca lucrurile mai mult. Ar mai fi zona de real estate care este aparte, unde sunt tranzactii aproape exclusiv intre investitori financiari, tranzactii care au loc in mod direct”, a precizat Ioana Mihai.

In topul celor mai importante tranzactii reprezentanta EY a mentionat Lafarge si Volksbank. Diversitatea industriilor justifica cumva consolidarea, expansiunea pe care directorii le au in vedere.

In aceste context insa, EY atrage atentia asupra contextului economic si politic, ce nu poate fi ignorat. “Majoritatea antreprenorilor si directorilor considera ca economia va fi intr-o zona de stagnare. Cresterea organica este mai putin favorizata, presiunea de a iesi in afara cu afacerea este mai vizibila, aspect coroborat cu o curatenie a zonelor din business care ar trebui sa fie vandute”, spune Ioana Mihai.

Un alt aspect care trebuie luat in considerare este reprezentat de disponibilitatea lichiditatilor. “Bancile si-au construit reserve de lichiditati care acum incearca sa produca profit. In aceste tranzactii pe langa fondurile proprii aduse de investitori apar din ce in ce mai des finantari, fie puse la dispozitie de banci, fie fonduri de debt, precum si reactivarea fondurilor de tip mezzanine”, mai spune Mihai.

Sursa foto: Ovidiu Udrescu

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri