Statul roman a inceput sa recupereze prejudiciul din dosarul Microsoft. Joi, ANAF a vandut sase spatii comerciale din Capitala, care ii apartineau omului de afaceri Dorin Cocos, incasand, astfel, peste 8 milioane de lei.

ANAF, prin Directia Generala Executari Silite Cazuri Speciale, a organizat, joi, prima licitatie pentru vanzarea a sase dintre cele 14 bunuri imobile sechestrate, situate in Bucuresti, care apartin omului de afaceri Dorin Cocos. In acest fel, statul roman a recuperat 8.097.402 de lei de la Dorin Cocos. Spatiile comerciale se afla pe Soseaua Stefan cel Mare, Bulevardul Basarabia, strada Poiana cu aluni si Soseaua Iancului, toate in sectorul 2 din Capitala.

"Licitatia a fost organizata in vederea recuperarii creantelor bugetare provenite din savarsirea de infractiuni, pentru punerea in executare a hotararii judecatoresti definitive pronuntate in materie penala nr. 258/24.03.2016, definitiva prin Decizia penala nr. 162/03.10.2016, pronuntata de Inalta Curte de Casatie si Justitie, in dosarul penal nr. 1191/1/2015", se arata intr-un comunicat emis de ANAF.

Saptamana viitoare, pe 22 august si 24 august, ANAF va organiza alte licitatii pentru vanzarea a inca opt bunuri imobile confiscate. "ANAF va continua modalitatile prevazute de lege si va demara procedurile de valorificare a tuturor bunurilor sechestrate sau confiscate, potrivit legii, prin publicarea anunturilor de licitatie in vederea participarii potentialilor ofertanti pentru adjudecarea bunurilor si totodata finalizarea procedurilor de valorificare", potrivit aceluiasi document.

Dorin Cocos, gasit vinovat pentru trafic de influenta si spalare de bani in dosarul Microsoft, a fost condamnat definitiv, in octombrie 2016, la doi ani si patru luni de inchisoare. De asemenea, instanta a dispus confiscarea a 9 milioane de euro.

Dorin Cocos vrea sa fie eliberat conditionat

Magistratii Judecatoriei Sectorului 4 au respins, miercuri, propunerea de eliberare conditionata a lui Dorin Cocos. Decizia nu este definitiva.

Dorin Cocos este incarcerat la Penitenciarul Jilava. Acesta este acuzat ca a primit 9 milioane de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul Elenei Udrea, atunci ministru al Dezvoltarii Regionale si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de Florica incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor.

Magistratii au mai stabilit ca Dorin Cocos poate depune o noua cerere de eliberare conditionata dupa data de 1 noiembrie.

Sursa foto: Agerpres / Radu Tuta

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Legal Business »



Setari Cookie-uri