Statul Nevada este pe cale sa devina prima regiune care “sa dea verde” pe strazi primelor "masini-robot" care se conduc singure. Sistemul este promovat de gigantul Google si reprezinta pentru compania americana o prima victorie in promovarea produsului, scrie MSNBC.
Saptamana trecuta, statul a emis o autorizatie prin care permite departamentului de vehicule motorizate sa inceapa sa ratifice un set de reguli pentru “vehicule autonome”, ca cele testate de Google in California. (vezi clipul)

Rezidentii din Nevada nu vor fi insa asaltati de vehicule robotizate “peste noapte”. Acesta este doar un prim pas in legiferarea noilor autovehicule, acestea putand intra pe strada, efectiv, cel mai probabil din primavara lui 2012.




Regulile vor fi ratificate pentru masinile care folosesc GPS, senzori si inteligenta artificiala pentru “a se conduce fara interventie umana”.

Google a inceput sa testeze aceste vehicule anul trecut si compania sustine ca a parcurs cu ele peste 140.000 de mile, in teste.

Masinile companiei sunt construite pentru a se conduce in trafic, folosind datele si informatiile din gigantele centre de date ale Google. Compania spera ca aceste masini sa fie chiar mai sigure decat cele conduse de oameni.

Considerati ca masinile-robot vor face parte din viitorul omenirii? De ce (nu)?

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Alex Goaga
Alex Goaga scrie despre antreprenoriat, new media si IT&C de peste sase ani, visand (in timpul liber!) la viitoarele holograme portabile “tip Star Wars”. Pasionat de citit (benzi desenate printre altele) .

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri