Dupa ce vanzarea vilei La Leopolda, amplasata pe Riviera Franceza, nu a mai fost finalizata, titlul de cea mai scumpa casa vanduta vreodata a fost adjudecat de un penthouse din Londra, achizitionat pentru 220 milioane de dolari, potrivit publicatiei Luxist.
Cea mai scumpa locuinta din lume, in functie de pretul pentru care a fost vanduta, este un penthouse cu sase dormitoare din Londra. Apartamentul face parte din proiectul One Hyde Park si a fost vandut pentru suma de 220 milioane de dolari (140 milioane de lire sterline).

Identitatea cumparatorului nu a fost facuta publica, insa surse din piata spun ca ar putea fi vorba de un oligarh sau un seic implicat in afaceri cu petrol. Penthouse-ul se intinde pe doua etaje, dispune de geamuri antiglont si de o camera de siguranta, avand vedere catre lacul Serpentine din parcul Hyde Park.

Proiectul One Hyde Park cuprinde 86 de locuinte, cu preturi de peste 20 milioane de lire sterline (peste 30 milioane de euro), desfasurate in patru blocuri si avand ca termen de finalizare luna decembrie.

One Hyde Park este amplasat in cartierul Knightsbridge din centrul Londrei si a necesitat o investitie de circa 250 milioane de lire sterline. Lucrarile de constructie au inceput in anul 2006, suprafata proiectului fiind estimata la 65.000 mp.

In vara anului 2008, vila La Leopolda a fost considerata cea mai scumpa casa din lume, fiind vanduta miliardarului rus, Mikhail Prokhorov, pentru suma de aproximativ 500 milioane de euro. Ulterior, tranzactia a fost inghetata.

Sursa foto: onehydepark.com



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Lifestyle »


Setari Cookie-uri