Walt Disney Company va investi 4,4 miliarde de dolari intr-un complex turistic la Shanghai, sub forma unui parteneriat public-privat cu o companie de stat chineza, informeaza Bloomberg. Parcul de distractii din cadrul complexului va reprezenta a doua astfel de investitie a companiei in China si prima de pe continent, primul Disneyland din zona fiind cel de la Hong Kong.
Complexul, la care s-au demarat deja primele lucrari, va fi gata in cinci ani si va ocupa o suprafata de 3,9 kilometri patrati. Shanghai Shendi Group Company va detine 57% din actiuni, iar profiturile vor fi impartite direct proportional cu numarul actiunilor detinute.

Investitia initiala in parcul de distractii se va ridica la aproximativ 24,5 miliarde yuani (3,7 miliarde dolari), potrivit reprezentantilor celor doua companii. Alte 4,5 miliarde yuani (688 milioane dolari) vor fi investite in restul complexului, care va include doua hoteluri si zone de retail, restaurante si entertainment.

Robert Iger, CEO-ul Disney este de parere ca aceasta investitie reprezinta un “moment definitoriu”, avand in vedere cresterea rapida inregistrata de clasa de mijloc din China, pe care americanii se bazeaza in estimarile lor. Planurile de viitor ale Walt Disney Company includ productia de filme si deschiderea unor magazine cu produse ale brandului pana in 2012.

“Disney are cea mai puternica strategie dintre toate companiile media”, a declarat Alan Gould, analist in cadrul Evercore Partners din New York, care administreaza actiunile companiei. El a adaugat ca pe termen lung, obiectivele principale vor fi extinderea retelei de distributie a filmelor in China si crearea unui post de televiziune.

Compania de divertisment ar putea incasa pana la 200 de milioane de dolari in primii zece ani, sub forma taxelor de administrare si a veniturilor din licente, conform declaratiilor lui Gould. Parcul de distractii va atrage circa 7,3 milioane de vizitatori anual, potrivit autoritatilor de la Shanghai.

Regiunea Asia-Pacific este zona cu cea mai rapida crestere a vanzarilor pentru compania infiintata de celebrul Walt Disney, cu incasari de 2,3 miliarde de dolari, care reprezinta 6,1% din totalul veniturilor companiei.

Parcurile de distractii contribuie cu 28% din veniturile anuale de 38,1 miliarde de dolari ale americanilor, respectiv cu 17% din cele 7,59 miliarde de dolari obtinute din profituri operationale.

Partenerii de la Shanghai Shendi Group vor mai investi 4 miliarde de yuani (611 milioane dolari) in construirea unei magistrale speciale de metrou de 9,2 kilometri care va face legatura intre parc si cartierul Pudong din Shanghai.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri