Divizia comerciala a grupului finlandez Sanoma, Sanoma Trade, va vinde operatiunile de distributie a presei si chioscurile R-Kiosk din Romania lui Dan Vasile, directorul general al Rautakirja Romania si R-Kiosk Romania.
Sanoma va inregistra costuri de restructurare de opt milioane de euro din aceasta tranzactie, cu efecte asupra rezultatelor financiare din al doilea trimestru, se arata intr-un comunicat al grupului, citat de Mediafax.

Lantul de chioscuri din Romania, R-Kiosk Romania, a intregistrat anul trecut vanzari nete de cinci milioane de euro. Compania are 20 de unitati, amplasate in principal in Bucuresti si Sibiu, si 120 de angajati. Operatiunile de distribuire a presei au generat in 2010 vanzari nete de 18 milioane de euro si asigura 200 de locuri de munca.

Reteaua R-Kiosk se bazeaza pe vanzarea de presa si alte produse, precum tigari, bauturi si alimente.
Rautakirja Romania, parte a grupului Sanoma, are o cota de 35% pe piata locala de distributie a presei, potrivit sursei citate.

Perspectiva privind profitul operational al Sanoma Trade se imbunatateste in urma tranzactiei, noteaza comunicatul.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri