Omul de afaceri Elan Schwartzenberg, care a preluat la finalul saptamanii trecute un pachet de 90% din actiunile Realitatea Media de la copiii lui Sorin Ovidiu Vintu, a declarat intr-o conferinta de presa ca isi doreste sa dezvolte trustul de presa si sa-l vanda ulterior catre un grup media de amploare. “Nu ma indragostesc de afaceri”, a spus noul proprietar Realitatea Media.
“Pentru mine este poate cea mai importanta afacere pe care am facut-o vreodata. E o investitie importanta, cu impact national, pe care am facut-o in nume personal. Am acces la fonduri si investitii de pana la 100 de milioane de euro pentru tot ce ar necesita dezvoltarea si functionarea acestei afaceri”, a spus Elan Schwartzenberg la conferinta de presa.

Omul de afaceri a semnat vinerea trecuta un contract de preluare a circa 90% din actiunile trustului Realitatea de la Ioana si Ionut Vintu. Pretul este confidential, a spus Schwartzenberg, insa “va pot asigura ca domnul Vintu si-a recuperat investitia”.

“Doresc ca taxele catre stat sa fie platite la zi, orice fel de datorii catre orice fel de furnizor sa fie platite la zi. Sunt in afaceri din '91 (…) Nu am intarziat in viata mea o ora la plata salariilor si cred ca dreptul angajatilor este sa fie platiti onorabil, transparent”.

“Nu am nici un fel de afaceri cu statul, nu doresc ca aceasta televiziune sa fie folosita pentru afaceri cu statul, pentru a rastigni oameni sau pentru a preaslavi oameni. Doresc sa fie un fel de CNN local”, a mai spus Schwartzenberg.

Omul de afaceri a precizat ca nu vrea sa se implice executiv in managementul Realitatea Media, atata timp cat compania va functiona bine, sub actualii manageri. “Imi doresc ca toate afacerile mele sa fie administrate de oameni competenti. Imi doresc ca ultima afacere pe care am administrat-o personal, sa fi fost acum 11 ani. Nu vad nici un motiv decat daca este necesar sa ma implic in mod personal”.

“Am vrut sa iau [Realitatea Media], s-o administrez si cand vine un grup media mai potent, poate chiar Murdoch care a mai cumparat odata de la mine, sa-i dau cheia. Nu ma indragostesc de afaceri”, a mai spus Schwartzenberg. “Sper sa mai apar la Realitatea TV peste niste ani de zile cand voi povesti cum i-am vandut lui Murdoch o a doua afacere (compania News Corp detinuta de magnatul australian Rupert Murdoch a mai cumparat compania de publicitate Exclusiv Media, fondata de Schwartzenberg si devenita ulterior News Outdoor – n.r.)”.

Cat despre contractul de management incheiat de Realitatea Media cu Sebastian Ghita, managerul Asesoft, Schwartzenberg a precizat ca va ramane valabil. “Il respect pe domnul Sebastian Ghita, respect contractul in vigoare si banii investiti de domnia sa in aceasta afacere. Faptul ca domnia sa a bagat milioane aici cred ca este foarte onorabil”.

In ce priveste retragerea lui Sorin Ovidiu Vintu din actionariatul Realitatea Media, Elan Schwartzenberg a spus ca probabil Vintu isi dorea o viata mai linistita. “Cred ca domnia sa a considerat ca a venit un moment in care trebuie sa se bucure de viata. Televiziunea i-a creat mult prea multe necazuri”.

Cititi si: Copiii lui S.O. Vintu la prima aparitie publica: Am vandut toate actiunile pe care le detineam in Realitatea Media

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri