RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune din Romania, a platit 55,8 milioane de euro (cu TVA) pentru achizitia restului de sase pachete de televizare a meciurilor de fotbal din Liga 1 pentru perioada 2011-2014, scrie Mediafax.
"Oferta noastra este de 55,8 de milioane de euro, cu TVA cu tot. Cred ca este o oferta corecta pentru timpurile de acum. Noi am depus-o in termenul solicitat. Nu stim inca daca se aproba sau nu, a ramas ca dansii sa hotarasca in Adunarea Generala", a declarat Ioan Bendei, reprezentul companiei de telecomunicatii.

Pretul platit de RCS&RDS este egal cu plafonul minim stabilit de Liga Profesionista de Fotbal de 45 de milioane de euro, fara TVA.

Drepturile includ: dreptul de televiziunede difuzare primara sau secundara, in direct sau inregistrat, prin retele de televiziune proprii sau afiliate, prin orice mijloc tehnic a imaginilor in miscare corespunzatoare meciurilor de fotbal, inclusiv prin internet si telefonie mobila precum si dreptul de a realiza si difuza rezumate.

LPF hotarase in urma cu o saptamana sa vanda toata pachetele unui singur operator, efiind acceptata cesiunea pentru mai putin de sase pachete.

La inceputul lui aprilie, conducerea Ligii a incercat sa vanda cele noua pachete pentru drepturile de televizare ale Ligii 1 din campionatul intern de fotbal pentru sezoanele 2011-2014 si a vandut doar trei dintre cele noua pachete licitate.

La acel moment, RCS&RDS, cel mai mare operator de televiziune pe piata locala, a castigat licitatia pentru primul pachet cu 13,2 milioane de euro (fara TVA), iar principalul competitor, Romtelecom, a cumparat pachetul al doilea cu 12,9 milioane de euro (fara TVA). Totodata, pachetul numarul 8 a fost cumparat de catre Antena TV Group (Antena 1, GSP TV, Antena 2, Antena 3, Euforia TV) cu 10,5 milioane de euro.

Pachetele 3,4,5,6,7 si 9 nu au fost cumparate.

Oficialii RCS&RDS si Romtelecom, principalii operatori de telecomunicatii pe piata locala si totodata companiile interesate cel mai mult de a cumpara drepturile TV, au afirmat dupa licitatia din aprilie ca au refuzat sa cumpere celelalte pachete pentru ca acestea erau scumpe, dar si neatractive, mai exact din cauza noului regulament de licitare operatorii nu au stiut ce meciuri au achizitionat.

RCS&RDS este cel mai mare operator de televiziune si internet de pe piata locala si una dintre cele mai mari companii de telefonie fixa si mobila.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri