Clubul Roman de Presa a decis castigatorii Premiilor CRP, editia a X-a, ceremonia de decernare urmand sa se desfasoare in a doua jumatate a lunii august. Printre castigatori se numara si redactorul wall-street.ro, Simina Mistreanu, care a participat la sectiunea Reportaj, presa scrisa.
Premiantii acestei editii sunt:

Stire de agentie: Ovidiu Vanghele (Mediafax) , pentru stirea despre stenogramele cazului Catalin Voicu, „Voicu: Unim DNA cu DIICOT, il aducem pe Miclescu de la pensie; Al. Mazare: Si nu ne ia iar pe noi?”

Editorial, presa scrisa: Andrei Craciun (Adevarul), pentru editorialul „Geniul”

Ancheta, presa scrisa: Alex Nedea (Adevarul), pentru investigatia „Lagare in numele Domnului”.

Reportaj, presa scrisa: Simina Mistreanu (Decat o Revista), pentru reportajul „Alegerile Danei” si Vlad Odobescu (Evenimentul Zilei), pentru reportajul „ Revelionul unui figurant”

Jurnalism economic, cross-media: Iuliana Roibu (Business Magazin) pentru articolul „Zece motive pentru scumpirea benzinei” si Gabriela Gugeanu Baiardi (TVR Iasi) pentru „Fantomele industriei socialiste”.

Jurnalism cultural, cross-media: Anca Mateescu (SRR–Radio Romania Cultural)
pentru „Vocile memoriei –In memorian Adrian Paunescu” (impreuna cu Eugen Lucan), „Literatura ca destin –Andrei Plesu” si „Literatura ca destin – Herta Muller”.

Jurnalism sportiv, cross-media: Romeo Chiriac (Mediafax), pentru focusul „Fotbal sub ape la Ada Kaleh”

Interviu, cross-media: Razvan Butaru (TVR), pentru interviul cu parintele Nicolae Bordasiu.

La aceasta editie a Premiilor CRP nu s-au acordat premii pentru sectiunile: emisiune de actualitati radio, talk-show radio, emisiune de actualitati tv, talk-show tv.

Membrii juriilor de sectiune de la aceasta editie au fost: Cristina Liberis (TVR) si Vlad Petreanu (B1TV) – Stire de agentie, Cornel Mihai Ungureanu (Adevarul de Seara Craiova) si Vlad Mixich (Hotnews) – Editorial, presa scrisa, Dragos Bota (www.pressalert.ro, Timisoara) si Ovidiu Nahoi (Adevarul Europa) – ancheta, presa scrisa, Adrian Cercelescu (Jurnalul National) si Adrian Ardelean (Europa FM) – reportaj, presa scrisa, Claudiu Vrinceanu (www.wall-street.ro) si Mihaela Pantea (Forbes Romania) – jurnalism economic, cross-media, Tudor Calin Zarojanu (TVR) si Iulia Popovici (Observator Cultural) – jurnalism cultural, cross-media, Adrian Soare (RRA) si Razvan Ioan Boanchis (National) –jurnalism sportiv, cross-media, Razvan Mitroi (Financiarul) si Ion Ionita (Adevarul) – interviu, cross-media, Claudiu Lucaci (TVR) si Adrian Bucur (B1TV) – talk-show radio.

„Trecand peste unele impedimente si o anume lentoare, cauzate de pauza de doi ani, tinand cont si de context, a fost o editie onorabila. Faptul ca sectiunile care au avut cele mai consistente inscrieri au fost cele de reportaj (56 de materiale), jurnalism cultural si interviu este incurajator si tonic, o dovada palpabila ca in presa e destul talent, sensibilitate, prestanta, vocatie. Si multa tinerete promitatoare.Dupa cum sunt «veterani» profesionisti, care rezista si confirma.Si asta ar trebui sa faca regula in anii urmatori, nu exceptiile zgomotoase si goale de continut. In acelasi timp si structura acestor premii trebuie adaptata realitatilor. De exemplu, s-a confirmat, din nou apetenta mai mult decat firava a jurnalistilor de radio si televiziune pentru sectiunile «clasice», ei alegand sa concureze la cele cross-media. O alta arhitectura a premiilor si un sistem mai simplu de inscriere le vor face anul viitor mult mai atractive”, a declarat Indira Crasnea, presedintele Clubului Roman de Presa.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri