Prezent in Romania pentru prima data, Tom Peters a sustinut o conferinta despre excelenta in afaceri, ocazie cu care si-a prezentat noua lucrare \"Re-Imagine\".
"Timpurile sunt nebunesti. Cu aceasta noua lucrare a mea - Re-Imagine - am incercat sa provoc o re-imaginare, pentru ca suntem pe punctul de a redefini toate ideile de baza despre ceea ce reprezinta afacerile, intreprinderile si chiar fiintele umane. Fiti bineveniti intr-o lume in care valoarea este bazata pe lucruri intangibile!', a precizat autorul lucrarii, Tom Peters.

Specificul noii economii mondiale a fost prezentata de Peters, afirmand ca 'trei miliarde de noi capitalisti sunt pregatiti sa apara - China si India sunt in plina ascensiune'. Glumind, Tom Peters a adaugat ca, daca in Romania ne preocupam sa ne invatam copiii limba engleza, in Statele Unite e considerata serios necesitatea de a-i invata de mici limba chineza, stiut fiind ca e o limba dificila.

In noua arena economica, jucatorilor nu le ramane decat inovatia. Scaderea preturilor produselor nu este o solutie, Peters evidentiind succesul Taiwan-ului in fata productiei ieftine din China: 'chic manufactoring' versus 'cheap manufactoring'.

Facand aprecieri relativ la stadiul antreprenoriatului in lume, Peters a plasat USA pe primul loc, urmate de Japonia, China si India. La sfarsitul listei, dupa America Latina si Africa a plasat Uniunea Europeana. intrebat cum a ajuns sa considere astfel comunitatea europeana, Peters a spus ca, desi Bruxell-ul pare democratic, dogmatismul normelor europene le face greu de aplicat de catre cetateni, si sa functioneze bine, afirmand ca "irelevanta europeana este un termen de care ma tem ca se va vorbi," transmite Rompres.

Referindu-se la vechile standarde manageriale, Tom Peters a precizat: ”Nimeni nu mai este justificat de functii, de departamentul din spatele lui. Vom deveni investitorii propriului Capital de Talent, cu sanse de profit incredibile. Organizatiile vor deveni retele de "centre de talent".

In stilul care l-a facut celebru, cu o mare implicare emotionala a auditoriului, Tom Peters a reusit sa transmita audientei entuziasm, stare despre care a vorbit drept cea mai importanta cale de a transmite valoare si a determina succesul.

In incheierea prezentarii sale, Peters a spus ca este pentru prima data in Romania si ca se bucura ca o astfel de tara minunata are sansa unui nou inceput, o data cu ianuarie 2007, si a tinut sa reaminteasca una din axiomele sale: Esenta succesului sta in participarea totala.

Tom Peters este considerat un guru al managementului afacerilor inca de la sfarsitul anilor 70. Cartea care l-a facut cunoscut intregii lumi a fost In Search of Excellence, scrisa impreuna cu Robert Waterman si aparuta in 1982.

Tom Peters s-a nascut in Baltimore, SUA, in 1942. in anul 1965 a absolvit Universitatea Cornell, cu o diploma in inginerie. Este abolvent al cursurilor de MBA al Universitatii Standford si a obtinut titlul de doctor al aceleiasi universitati. in anul 2003 a publicat lucrarea Re-imagine.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri