Google si Salesforce.com, doua dintre cele mai importante companii rivale ale companiei Microsoft, dezvolta un proiect de colaborare, care se va desfasura pe o perioada de zece luni, potrivit New York Times.
Scopul aliantei este acela de a accelera vanzarile la nivelul managementului pentru consumatori si serviciile de software pentru diverse business-uri.

Cele doua companii au realizat un proiect comun, care ofera consumatorilor servicii software integrate, ale Salesforce, aplicatiilor Google (e-mail, tect editor, calendar).

Cele doua companii creeaza mai degraba un serviciu ajutator pentru Internet decat un pachet de aplicatii, iar asul din maneca jucatorilor web este acela ca nu este nevoie de descarcarea sau instalarea vreunui produs.

Oferta noua a celor de la Salesforce si Google va rivaliza cu propunerile Microsoft, care furnizeaza pachetul Office. Aceasta alianta ar putea fi de folos companiei Google, intrucat programele sale sunt folosite de mai multi indivizi si sunt, totodata, mult mai productive, editeaza New York Times.

De asemenea, clientii celor doua companii partenere pot folosi deja serviciile promovate de acestea. In plus, oferta integrata de companii aduce si alte functii serviciilor deja cunoscute, dupa cum declara si Dave Girouard, vicepresedinte si manager general al Google.

De exemplu, utilizatorii vor putea sa sorteze si sa salveze e-mailurile trimise pe dispozitivele componente ale Salesforce si sa comunice prin servicii de Instant Messaging, afirma Girouard.

Aplicatiile nu par sa conlucreze, aceasta fiind prima incercare de a reuni doua entitati separate intr-un singur proiect care sa dea randament si sa fie util consumatorilor, a adaugat vicepresedintele Google.

Microsoft, care domina piata de produse software, este un jucator mic in ceea ce priveste relatia dintre consumator si managementul software, si va fi puternic concurat de alianta Google-Salesforce.

Google si Salesforce, cei mai importanti promotori ai ideii care sustine furnizarea de software in cadrul serviciilor de pe Internet, au crescut, in ultimele luni, pe aceasta piata.

“Inamicul inamicului meu imi este prieten, ceea ce face ca Google sa imi fie cel mai bun prieten”, a opinat directorul executiv al Salesforce, Marc Benioff.

Salesforce pentru Google Apps (dupa cum se numeste produsul elaborat de alianta), va fi valabil clientilor Salesforce, fara costuri suplimentare, incepand cu data de astazi.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri