Piata ghidurilor clasificate din Romania a atins valoarea de circa 22 milioane de dolari, insa va inregistra cresteri in urmatoarea perioada, pe fondul lansarii de noi produse de catre companiile prezente in piata.”Pagini Aurii este liderul pietei de ghiduri clasificate din Romania, cu o cota de piata de peste 70 de procente.
Planurile companiei Pagini Aurii includ diversificarea platformelor pe care informatia este distribuita, precum si dezvoltarea de ghiduri specializate”, ne-a declarat Iulian Boanta, PR & Advertising manager al companei.

Conform celor declarate de reprezentantul Pagini Aurii, in piata de ghiduri clasificate din Romania predomina orientarea B2C (business-to-consumer). "Este dificil de greu sa comparam piata ghidurilor din Romania cu alte piete, pentru ca produsele in aceasta piata se creeaza tinand cont de profilul utilizatorilor, de preferintele lor de cautare sau de domeniile lor de interes. In piata din Romania se observa urmatorul tipar: un jucator principal, cu competitori din diferite domenii", considera acesta.

In ultimii ani veniturile obtinute in acesta piata au provenit in mare parte din produsele tiparite, urmand astfel trendul ascendent al pietei general de print, insa acest trend se va domili in urmarorii ani. “ In Romania se observa o crestere a apetitului consumatorilor pentru informatii precise, ceea ce va duce la o migrare a unor segmente de bugete dinspre publicitatea comerciala catre publicitatea informationala. Pagini Aurii isi propune sa acorde o importanta sporita mediului online, pentru a raspunde cat mai bine cerintelor consumatorilor", afirma Boanta.

Pagini Aurii editeaza in prezent 43 ghiduri, printre care: Pagini Aurii, Pagini Albe, Contact B2B si PagiTur.

Pagini Aurii este un ghid local de informatii de afaceri, care contine detalii si date de contact pentru o mare varietate de companii si servicii. Este distribuit gratuit prin distributie door-to-door si in parteneriat cu Romtelecom.

Pagini Albe contine lista abonatilor telefonici Romania si se distribuie gratuit, in parteneriat cu Romtelecom. In Bucuresti este un ghid de sine statator, in 2 volume, in celelalte judete apare combinat cu ghidul Pagini Aurii local.

Contact B2B este un ghid clasificat business-to-business cu acoperire nationala, destinat entitatilor economice care doresc sa intre in relatii comerciale cu alte entitati economice. Se editeaza anual si se distribuie controlat, in 100.000 de exemplare.

PagiTur contine informatii turistice si utilitare actualizate, din toate judetele tarii, hartile judetelor si ale municipiilor resedinta de judet, precum si hartile statiunilor turistice. Ghidul are 700 de pagini si va fi distribuit la nivel national in 50.000 de exemplare, in doua editii – de vara si de iarna. “Editia de vara Pagitur speram sa ne confirme ca aceasta abordare – sezonala – este cea corecta si care livreaza cele mai corecte infomatii catre utilizatori in momentul potrivit”, considera reprezentantul Pagini Aurii.

Ghidurile editate de Pagini Aurii au o circulatie anuala de 2,2 milioane de copii iar compania furnizeaza si informatii prin Internet si aplicatii multimedia pe CD. Compania este detinuta de grupurile britanice Apax si Cinven si are peste 35.000 de clienti.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri