Trustul de presa Adevarul Holding a finalizat negocierile pentru lansarea revistei Forbes Romania, care va aparea pe piata in martie 2009.
“Investitia pentru lansarea Forbes e foarte scumpa. Probabil mult mai mare decat in cazul unui cotidian. Este o revista de mare calitate, atat editorial, cat si grafic”, a spus, pentru Wall-Street, Adrian Halpert, directorul editorial al Adevarul Holding.

Planul de business al Forbes Romania este inca in lucru si nu a fost stabilit deocamdata intervalul in care revista isi va amortiza investitia. Forbes Romania va aparea in prima parte a lunii martie 2009, intr-un tiraj de circa 50.000 exemplare. Revista va avea 60% continut romanesc si 40% continut international preluat din editiile americane ale revistei Forbes. Editia romaneasca va fi singura internationala cu aceeasi periodicitate de aparitie ca si cea americana – bilunar – toate celelalte editii fiind lunare.

Managementul Adevarul Holding nu a desemnat inca persoana care va ocupa functia de redactor-sef al revistei Forbes, spune Halpert. Cat despre redactia viitoarei publicatii, aceasta va fi alcatuita in mare parte din actualii jurnalisti de business ai publicatiilor Adevarul Holding.

“Forbes Romania va intra in competitie directa cu toate publicatiile financiare de pe piata. Spre deosebire de ele, Forbes va avea un alt stil, se va axa pe povesti de succes, povesti umane”, a adaugat Halpert.

In urma parteneriatului, incepand din anul viitor publicatia anuala Adevarul 500 Miliardari se va numi Forbes 500 Miliardari.

“Aducerea Forbes in Romania este inca o proba a angajamentului Adevarul Holding de a deveni cel mai important publisher din Romania. Lansarile noastre din ultima vreme, precum si acest parteneriat cu prestigioasa publicatie americana sunt o incununare a investitiilor consistente facute in ultimii doi ani si care incep sa-si arate roadele”, a declarat Razvan Corneteanu, directorul general al Adevarul Holding.

Fondata in 1917 de imigrantul de origine scotiana B.C. Forbes, revista Forbes detine in prezent noua editii locale, in Rusia, Israel, Arabia, China, Coreea, Japonia, Asia, Turcia si Polonia. Luna viitoare va avea loc lansarea revistei Forbes Croatia. In 2008, tirajul revistei a ajuns la 1 milion de exemplare.

Click! pentru femei, din 31 octombrie

Lansarea revistei Forbes face parte dintr-un plan de expansiune a trustului Adevarul Holding, care a inclus, in ultimele luni, lansarea cotidianului gratuit Adevarul de Seara, a catalogului Adevarul 500 Miliardari si a revistei Foreign Policy.

Astazi, grupul de presa lanseaza revista saptamanala Click! pentru femei, intr-un tiraj de 350.000 de exemplare. Revista contine 44 de pagini, full color, plus un caiet de 8 pagini cu retete culinare.

Click! pentru femei este un brand extension al ziarului Click! si se adreseaza cititoarelor intre 18 si 65 de ani, interesate de familie si serviciu, sanatate si frumusete, intretinerea casei si bucatarie. Publicatia ofera informatii de ultima ora despre vedete, evenimente mondene si destinatii de calatorie.

Primele doua numere ale revistei se distribuie gratuit, impreuna cu ziarul Click!, iar din 14 noiembrie, Click! pentru femei va aparea intr-un tiraj de circa 200.000 de exemplare si va putea fi cumparata de la toate punctele de difuzare a presei, cu 0,99 lei.

Trustul Adevarul Holding detine in Romania cotidianele Adevarul, Adevarul de seara si Click, revistele Dilema Veche, Dilemateca si Foreign Policy Romania, catalogul anual Adevarul 500 Miliardari si este prezent pe piata internationala ca publisher al cotidianului ucrainean Blik, care apare la Kiev.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri