Trustul de presa Intact va taia 20% din salariile tuturor angajatilor, ca parte a unui plan de reducere a costurilor in vederea diminuarii efectelor crizei financiare. Publimedia International va trece printr-o perioada de eficientizare a tuturor costurilor, implicit a celor salariale. Realitatea-Catavencu si Adevarul Holding isi mentin politica salariala.
Masura luata de Intact a fost aleasa tocmai pentru a preintampina efecte ale crizei precum concedierile masive, se arata intr-un comunicat al companiei.

“Singurul criteriu pe baza caruia in Intact vor fi facute concedieri vreau sa ramana performanta. Motivul pentru care am apelat la aceasta masura, reducerea salariilor, este tocmai pentru a evita disponibilizarea unor profesionisti, care, in mod normal, n-ar trebui sa-si faca griji pentru siguranta locului de munca”, declara Camelia Voiculescu, presedinte director general Intact.

Directorii companiilor din cadrul Intact Media Group au prezentat deja un plan de salarii pe anul 2009, redus cu 20% in comparatie cu anul trecut. In contradictie cu hotararea generala a trustului, Catalin Tolontan a declarat, citat de paginademedia.ro, ca salariile la Gazeta Sporturilor nu vor fi reduse in urmatoarele luni.

La randul sau, Publimedia International, parte a trustului de presa MediaPro, a recurs la un plan de eficientizare a costurilor, fara a comenta insa informatia potrivit careia angajatii cotidianului Gandul vor primi salarii cu 5% mai mici in luna ianuarie, publicata pe site-ul paginademedia.ro.

“Incercam sa eficientizam costurile, facand reduceri la toate nivelurile. Reducerile salariale fac parte si ele din acest plan de eficientizare. Mai mult nu vreau sa comentez, intrucat tine de politica fiecarei companii”, a declarat, pentru Wall-Street, Cosmina Noaghea, director de publishing al Publimedia International.

Pe de alta parte, luna ianuarie va aduce schimbari si in ceea ce priveste cateva din publicatiile editate de Publimedia International, revista Descopera si cotidianul local Banateanul urmand sa apara exclusiv online, in timp ce revista lunara Target va aparea pe piata impreuna cu Ziarul Financiar, sub denumirea DA Premium.

Grupul Realitatea-Catavencu nu a operat, deocamdata, reduceri salariale in randul angajatilor, ne-a declarat Emil Hurezeanu, presedintele GRC, care va intra in functie de la 1 februarie.

“Daca Realitatea-Catavencu va reduce salariile, va fi prima care va anunta asta, va da un comunicat. Acum nu mai are nimeni motive sa faca altceva decat spune sau sa spuna altceva decat face”, considera Hurezeanu.

Nici Adevarul Holding nu a operat modificari salariale, potrivit unor surse din interiorul grupului. Intr-o situatie similara se afla si grupul SBS Broadcasting Media, care nu are in plan aplicarea unor reduceri salariale, potrivit declaratiilor Magdei Istrate, PR al Prima TV.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri