Liderul PSD a mai spus ca, in ceea ce priveste decizia Senatului, a avut o discutie cu Calin Popescu Tariceanu si cu liderul senatorilor PSD Mihai Fifor. "Am sustinut si sustinem ca primul ministru sa vina maine in Senat si sa dea explicatii. (…) Asteptam cu mare interes raspunsurile prim-ministrului Dacian Ciolos, sa fie constient ca o structura din subordinea Guvernului, in care seful ANAF este numit prin decizia primului ministru, sa dea explicatiile pentru modul in care s-a procedat si, foarte important, sa gaseasca solutii pentru ca aceste televiziuni sa nu fie inchise", a mai spus social-democratul, conform Mediafax.

"Am dorit sa fac aceasta declaratie de presa pentru a-mi exprima indignarea fata de modul abuziv in care functionarii ANAF au procedat, ieri, cand au descins in sediul a cinci televiziuni. Din punctul nostru de vedere este o actiune profund nedemocratica (…) Aceasta actiune este clar un atentat impotriva libertatii de exprimare a presei. Nu exista niciun fel de explicatie logica pentru care, ieri, functionarii ANAF, in sediul unor televiziuni ii legitimau pe cei care muncesc acolo. S-a ajuns in situatia in care i-au legitimat si pe cei care ieseau de la emisiuni, membri unor partide, inclusive un senator al Romaniei" a declarat Dragnea, intr-o conferinta de presa.

El a mai precizat ca va discuta cu presedintele Comisiei de Buget Finante din Camera Deputatilor, Viorel Stefan, pentru a chema ANAF in Parlament pentru a da explicatii cu referire la cazul trustului Intact.

Liderul PSD sustine ca termenul de cinci zile in care trebuie sa se mute televiziunile trustului este "cinic" si "nerealist". Senatul a decis, marti, la propunerea lui Calin Popescu Tariceanu, sa-l cheme pe premier pentru a da explicatii cu privire la actiunea ANAF in cazul Antena 3, pe care presedintele Senatului a calificat-o drept "un plan bine pus la punct de suspendare a democratiei si de anihiliare a presei".

Citeste si:

La randul sau, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a spus ca social-democratii se raliaza actiunii lui Tariceanu. "PSD nu poate asista nepasator la aceasta tentativa de suprimare a unui post de televiziune din Romania – stat European, Romania membru al UE", a sustinut Fifor.

Sediile posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3 trebuie eliberate in cinci zile, respectiv pana la sfarsitul acestei saptamani, inspectorii ANAF prezentandu-le notificarea de evacuare pentru a pune in executare sentinta penala din 2013, potrivit careia statul a intrat in posesia imobilelor.

"Directia generala regionala a Finantelor Publice Bucuresti, in calitate de organ de valorificare imputernicit conform prevederilor O.G. nr. 14/2007, ca reprezentant al statului roman-proprietar al imobilelor ce au fost confiscate si trecute in proprietatea privata a statului, libere de orice sarcini, in baza unei sentinte judecatoresti, a notificat astazi (luni - n.r.), 15.02.2016, in scopul evacuarii, persoanele juridice care ocupau imobilele anterior mentionate", se arata intr-un comunicat al ANAF.

Sursa foto: Mediafax Foto