DNA cere redeschiderea unui dosar care-l vizeaza pe Dragnea, dar Curtea Suprema amana cauza. Ministrul muncii anunta o noua crestere a salariului. Citeste in continuare principalele titluri din presa de astazi, 26 septembrie.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a amanat miercuri solutionarea cererii DNA de redeschidere a urmaririi penale intr-un dosar care il vizeaza pe presedintele PSD, Liviu Dragnea. DNA a depus cererea pe data de 3 iulie si are ca obiect "confirmare redeschidere urmarire penala ". Dosarul il vizeaza pe Liviu Dragnea, dar si pe alte persoane: Mugur Bataus, Victor Piperea, Gheorghe Giui, Ion Mirancea, Victorita Pascutu si Marian Fiscuci. Potrivit Digi 24, dosarul vizeaza finantarea din fonduri europene si din bugetul Consiliului Judetean Teleorman a unor contracte. Beneficiarul a fost firma Tel Drum.

Inginerul ploiestean disparut acum o luna in Istanbul a fost gasit. A fost identificat pe strada de catre cetateni turci care au anuntat autoritatile. Salvatore Popescu, inginerul ploiestean care a disparut in urma cu o luna din fata palatului Topkapi din Istanbul, a fost gasit. Barbatul este in viata si a fost adus in tara de autoritati, potrivit unor surse apropiate de ancheta. Ministerul Afacerilor Externe a confirmat informatia conform careia inginerul ploiestean a fost gasit in viata si adus in Romania. ”Ministerul Afacerilor Externe face cunoscut ca, in cursul noptii de 25 spre 26 septembrie 2018, prin intermediul Consulatului General al Romaniei la Istanbul, s-a reusit repatrierea cetateanului roman care a fost dat disparut in orasul Istanbul la data de 30.08.2018.

Protestele din 10 august deschid Cutia Pandorei. Declasificarea unor documente este necesara pentru asigurarea unei urmariri penale echitabile, pe principiul egalitatii armelor si aflarii adevarului, precizeaza Parchetul General, referindu-se la dosarul privind violentele din 10 august, relateaza Cotidianul.

ANAF continua operatiunea "Xenon"

Directia Generala Antifrauda Fiscala (DGAF) din cadrul ANAF continua operatiunea Xenon de verificare a achizitiilor intracomunitare de autovehicule second-hand. Astfel, potrivit ANAF, inspectorii fiscali vor retine pentru verificari masinile cumparate de intermediari, pe persoana fizica, daca se constata ca acestia au cumparat mai mult de doua autoturisme pe an. Sunt controlate transporturile de autovehicule la mana a doua, efectuate atat pe caile rutiere, cat si pe calea ferata, iar inspectorii antifrauda fiscala vor verifica la descarcare toate documentele de provenienta. In ultima perioada au fost sigilate 12 parcuri auto cu autoturisme si utilaje agricole la mana a doua si o platforma feroviara pentru autoturisme rulate, iar verificarile sunt in curs, informeaza Incont

Ministrul Muncii anunta o noua crestere a salariului minim. ”Lucram la o hotarare de Guvern pentru majorarea salariului minim incepand de la data de 1 ianuarie 2019 si va fi 2.050 de lei. Deja am discutat despre asta saptamana trecuta cand ne-am intalnit cu patronatele si sindicatele. Ne-au spus ca ar vrea sa stie ca va fi un mecanism foarte clar ca sa stie la ce sa se astepte”, a declarat Lia Olguta Vasilescu, precizeaza Jurnalul.ro.

Avocatul Poporului a anuntat, miercuri, ca s-a sesizat din oficiu in cazul a doi copii agresati fizic de angajati ai Politiei Locale din sectorul 3, relateaza Agerpres. „Sesizarea din oficiu vizeaza posibila incalcare a art. 22 si art. 49 din Constitutia Romaniei privind dreptul la viata si la integritate fizica si psihica si protectia copiilor si a tinerilor”, se precizeaza intr-un comunicat al Avocatului Poporului. Conform aceleiasi surse, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu, dupa ce in mass-media au aparut, pe 12 septembrie, imagini cu un copil batut de politisti locali ai sectorului 3 si legat cu catusele de un cos de gunoi, pentru ca ar fi pescuit in lacul I.O.R.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri