Jurnalistii de la Rise Project au publicat luni primul articol cu continutul valizei primite de la un barbat din Teleorman. "Valiza contine exact ce a vrut gruparea “Dragnea” sa piteasca de procurori la descinderile din 2017, in dosarul in care presedintele partidului de guvernamant e acuzat de initierea unui grup criminal organizat" scriu jurnalistii Rise Project in introducerea articolului.

Primul articol, intitulat "Continutul", face referire la Nicoleta Pene, responsabila cu banii firmei Tel Drum si apropiata lui Petre Pitis, directorul general al Tel Drum.

Nicoleta Pene, contabilul gruparii Dragnea

Jurnalistii de la Rise Project scriu ca ea a venit in Tel Drum „ca un nimeni” si ca ascensiunea ei este „de domeniul fantasticului”. Potrivit organigramelor firmei, ea este mana dreapta a lui Petre Pitis, alaturi de care "taie si spanzura".

Jurnalistii mai scriu ca din Tel Drum „traieste toata lumea”: familia Dragnea, cumnatii, cumetrii, soferii lor, fruntasi din filiala PSD si oameni-cheie din institutii.

Potrivit documentelor din valiza, Pene este contabilul de incredere al gruparii Dragnea. "Aorta prin care trec toate informatiile financiare. Ce avea in computerul de la birou se regaseste pe hardul negru intrat in posesia RISE Project".

Citeste si:
Motivul pentru care Dragnea NU ar fi trebuit sa iasa din inchisoare
Motivul pentru care Liviu...

Nicoleta Pene face "politia cifrelor", iar pe monitorul acesteia se afla contabilitatea tuturor firmelor din grupare. Potrivit Rise Project, in documentele din valiza se aflau "mii de facturi catre pilonii gruparii, extrase de cont, rapoarte de audit sau liste cu plati urgente" scrise de mana lui Pene. Deasemenea, printre imaginile gasite se afla si multe poze cu Pene si Pitis, semn ca cele doua familii se intelegeau de minune.

Familia Pene si Tel Drum

In investigatia celor de la Rise Project apar mai multe informatii despre legatura dintre sefii Tel Drum, dar si despre familia Nicoletei Pene. Sora acesteia, dar si mama ei, au beneficiat, potrivit informatiilor, de mai multe operatii de chirurgie plastica.

In articol apare mentionat si sotul Nicoletei, Dacian Pene, care a fost director de mecanizare in Tel Drum pana in 2014, dupa care l-au detasat la stat, unde a lucrat ca sef la RAR Teleorman si apoi la ISCTR (Inspectoratul de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier), unde a devenit sef regional pe sase judete – Arges, Buzau, Dambovita, Giurgiu, Prahova si Teleorman.

"Cazul lui Dacian Pene de la Tel Drum surprinde politica de cadre la PSD Teleorman, filiala lui Dragnea care daruieste tarii premierul, ministrul de interne si un pluton de secretari de stat. Cele doua dimensiuni, afacerile si administratia, se intrepatrund aici in mod traditional, monopolizate de aceeasi oameni" scriu jurnalistii Rise Project.

Citeste si:
Dragnea s-a intors la inchisoare dupa 24 de ore de libertate
Liviu Dragnea s-a intors la...

#TeleormanLeaks. Ce contine valiza

In articol apare mentionat un SRL, Euro Power Construct, pe care jurnalistii Rise Project il considera "un canal intermediar utilizat de grupare ca sa scoata bani periodic din corporatia-mama". Firma-tampon a fost fondata de Dan Barcaru (mai multe informatii esentiale in articolul RISE), cumnatul lui Pitis, iar doamna Florenta Biolan, mama Nicoletei Pene, intra asociat minoritar (20%) in afacerea profilata scriptic pe reparatia drumurilor si comert cu lemne.

RISE a studiat actele constitutive ale firmei, asa cum le-a gasit printre documentele facute pierdute de Nicoleta Pene. Printre informatiile obtinute se numara si contul bancar al Florentei Biolan, de unde reiese faptul ca pensionara a mers, intr-o singura saptamana din iunie 2016 "de cinci ori la banca cu cate o caramida de bani lichizi"

"In total, a depozitat 150.000 de lei, din care luna urmatoare a virat 120.000 unui mic broker de asigurari (Accentasig) din Ramnicu Sarat. Restul de 30.000 de lei s-a dus de la doamna Florenta la fiica Nicoleta, dar depunerile de cash in contul doamnei au continuat in 2016.

In noiembrie si decembrie, mama directoarei comerciale mai vireaza 50.000 de lei, in doua transe, catre asiguratorul buzoian. In preajma Revelionului, in contul doamnei Biolan au mai intrat pensia de cca 700 lei si o donatie de la Dan Barcaru, cumnatul managerului Tel Drum, de 93.890 lei" se mentioneaza in articol.

Citeste si:
Cererea lui Dragnea de sesizare a Curtii de Justitie UE, respinsa
Cererea lui Dragnea de...

Ca o coincidenta, firma de asigurari in care trimite bani mama Nicoletei Pene apartine lui Mugurel Gheorghias, 54 ani, prieten vechi cu Liviu Dragnea (au facut parte din aceeasi formati rock) si tata al consulului nostru general de la Torino.

Sotul sefei CSM a primit bani de la Tel Drum

Gil Vasile, sotul sefei Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Simona Camelia Marcu, care este avocat specializat in comercial, nu pledeaza, are birou in Bucuresti si proprietati in Teleorman, a incasat de la Tel Drum 15.200 de lei, potrivit documentelor gasite de Rise Project.

Cecul primit de acesta valoreaza 15.200 de lei si a fost emis de corporatie in septembrie 2015, sub semnatura executivului Petre Pitis. Atunci, sotia sa, Simona Marcu, era judecator la Inalta Curte de Casatie si Justitie. A devenit presedinta CSM pe 5 ianuarie 2018, adauga Rise Project.

Ca o coincidenta (sau nu), judecatoarea Marcu s-a facut remarcata cu doua interventii notabile: a cerut anchetarea procurorului general Augustin Lazar ca urmare a declaratiilor impotriva OUG 13 si sprijina legile justitiei in forma propusa de PSD.

Sursa foto: Cotidianul.ro

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Legal Business »Citeste si
Dancila spune ca nu a discutat cu Liviu Dragnea