Senatul a decis, marti, la propunerea lui Calin Popescu Tariceanu, sa-l cheme pe premier pentru a da explicatii cu privire la actiunea ANAF in cazul Antena 3, pe care presedintele Senatului a calificat-o drept "un plan bine pus la punct de suspendare a democratiei si de anihiliare a presei".

"In baza articolului 111 al Constitutiei, Senatul are dreptul sa ceara Guvernului sa dea explicatii si vreau sa fiti de acord ca, in numele Senatului, sa cerem primului ministru al Romaniei maine sa vina de urgenta in fata Senatului sa dea explicatii referitoare la actiunea unor institutii din subordinea Guvernului, care nu pot fi puse in registrul economic al unor sume de bani", a spus presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, conform Mediafax.

El a spus ca actiunea sa nu se refera la recuperarea unor sume de catre ANAF. "Este practic un plan bine pus la punct de suspendare a democratiei, iar capitolul anihilarii presei si al libertatii de exprimare, mai ales pentru presa incomoda si nealiniata, neobedienta, nu putea fi omisa. Descinderea brutala si supranumerica desfasurata de ANAF la adresa unei televiziuni, cu controlul identitatii persoanelor aflate in sediu, un control abuziv, din care nu au lipsit probabil folosirea gazelor lacrimogene, asta era ceea ce se mai putea face in plus, mi se pare ca ajunge sa fie expresia ultima a acestor derapaje si excese permanente care se intampla in Romnia in ultima perioada", a declarat presedintele Senatului.

La randul sau, liderul senatorilor PSD, Mihai Fifor, a spus ca social-democratii se raliaza actiunii lui Tariceanu.
"PSD nu poate asista nepasator la aceasta tentativa de suprimare a unui post de televiziune din Romania – stat European, Romania membru al UE", a sustinut Fifor.

O pozitie similara a avut-o si reprezentantul UDMR, Verestoy Attila. "Nu putem fi banuiti ca iubim Antena 3, nu putem fi acuzati ca suntem partizani pentru a sustine o cauza a unui post de media. (…) In conceptia noastra democratia inseamna sa asiguram dreptul de a spune parerile celor care nu sunt de acord cu noi, de aceea consideram ca e un precedent periculos de a introduce pe cale administrativa o masura care, in consecinta, inseamna suprimarea dreptului de expunere a unor opinii in media din tara noastra", a opinat Verestoy Attila.

Senatorul liberal Marius Obreja a spus ca PNL incurajeaza si sprijina actiunile institutiilor statului "de la cap si pana la coada", dar nu pot fi de acord cu "abuzuri".

"PNL si nici eu nu putem insa sa fim de acord cu momentele sau actiunile in care institutiile isi depasesc atributiunile sau intra intr-o zona a abuzului", a mentionat Obreja.

Propunerea presedintelui Senatului a primit 70 de voturi favorabile, 3 abtineri, 2 voturi impotriva. Sediile posturilor de televiziune Antena 1 si Antena 3 trebuie eliberate in cinci zile, respectiv pana la sfarsitul acestei saptamani, inspectorii ANAF prezentandu-le notificarea de evacuare pentru a pune in executare sentinta penala din 2013, potrivit careia statul a intrat in posesia imobilelor.

Sursa foto: Mediafax Foto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri