Un tiraj ambitios si o frecventa bilunara sunt componentele strategiei cu care Adevarul Holding lanseaza luni, 23 martie, revista de business life Forbes Romania
Cea de a zecea editie internationala a Forbes va fi si singura care va pastra frecventa de aparitie - o data la doua saptamani - a revistei mama. In afara de Forbes US, toate editiile internationale au o frecventa lunara.

Revista va fi tiparita, intr-o faza initiala, intr-un tiraj de 50.000 de exemplare, numar pe care Razvan Corneteanu, director general Adevarul Holding, isi propune sa-l creasca pana la sfarsitul anului. Forbes tinteste astfel nivelul superior de tiraj folosit de principalii sai competitori, Saptamana Financiara (tiraj de 52.800 exemplare, in perioada octombrie-decembrie 2008), Capital (44.200 exemplare), Business Magazin (17.500 exemplare), Money Express (12.800 exemplare), Biz si Banii Nostri (tiraj nedeclarat in 2008). Cu exceptia revistei Biz, care are o frecventa bilunara, toate celelalte publicatii apar sapatamanal.

Forbes Romania va avea un pret de coperta de 6,99 lei si minimum 100 de pagini (in functie de spatiul de publicitate vandut). Continutul va fi local in proportie de 60%, restul materialelor fiind traduse din editiile internationale. Revista isi propune sa prezinte evenimente si personaje inedite, putin exploatate de presa.

Primul numar al Forbes Romania il are pe coperta pe Eduard Irimia, promotor al galelor Local Kombat.

Echipa redactionala numara 26 de oameni si este condusa de Adriana Halpert, din pozitia de redactor-sef. Pe langa cei 26 de jurnalisti care se vor ocupa exclusiv de Forbes, pentru revista vor putea scrie si ceilalti angajati ai diviziei de business Adevarul Holding, care numara in prezent circa 50 de oameni.

Potrivit lui Corneteanu, Adevarul Holding se afla in negocieri pentru lansarea unei editii online a revistei.

Un plan vechi de trei ani


Lansarea revistei Forbes in Romania a facut parte din planurile Adrianei Halpert inca din 2006, pe cand coordona proiectul “Top 300 cei mai bogati romani”, in cadrul trustului Ringier. In vara anului trecut, Adevarul Holding si-a anuntat public intentia de a aduce Forbes in Romania, cu ocazia lansarii catalogului Top 500 Miliardari – care de anul acesta va deveni Forbes Romania 500 Miliardari.

“Cea mai mare provocare a fost sa-i convingem pe partenerii de la Forbes US ca Romania este pregatita, din punct de vedere jurnalistic, pentru acest pas”, a spus Razvan Corneteanu.

Investitia pentru lansarea Forbes Romania nu a fost dezvaluita. Corneteanu sustine ca nu si-a fixat un interval exact in care revista trebuie sa devina profitabila. “Dar credem ca vom face bani cu Forbes Romania”.

Revista americana Forbes a fost lansat in 1917, de catre imigrantul scotian B.C. Forbes. In prezent, publicatia are 10 editii internationale si peste 5 milioane de cititori in intreaga lume.

Blik se extinde in Ucraina


In utlimele luni, Adevarul Holding a lucrat si la extensia de brand a cotidianului ucrainean Blik, achizitionat anul trecut de la Ringier. Potrivit lui Razvan Ionescu, director al diviziei International si Reviste a Adevarul Holding, Blik a lansat trei suplimente: culinar, de sanatate si pentru femei.

La 1 septembrie, Adevarul Holding va lansa in Ucraina primul top al celor mai bogati 300 de oameni de afaceri ucrainieni.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri