Time Warner, una dintre cele mai importante companii de media din lume, va investi 241,5 mil. dolari in grupul de televiziune Central European Media Eneterprises (CME), actionarul majoritar al Pro TV, au anuntat reprezentantii CME.
In urma acestei investitii, Time Warner va cumpara 19 milioane de actiuni noi emise de catre CME, reprezentand aproximativ 31% din capitalul grupului de televiziune. Tranzactia urmeaza sa fie finalizata spre sfarsitul celui de-al doilea trimestru din 2009.

Pe de alta parte, CME si studiourile Warner Bros. au decis sa formeze un parteneriat pentru lansarea si operarea unor noi canale tematice in tarile in care CME isi desfasoara activitatea. O parte din aceste posturi de televiziune, care vor purta brandul Warner Bros., vor difuza filme si seriale internationale, incluzand productii din portofoliul producatorului american.

“Am incredere ca aceasta alianta cu Time Warner va accelera dezvoltarea grupului CME si il va plasa la un nivel la care nu as fi indraznit sa visez in urma cu 15 ani. Legatura intre pozitia de lider al CME in diferite tari in care activeaza si brandurile Time Warner va imbunatati perspectivele ambelor companii, pe masura ce vor colabora”, declara Ronald Lauder (foto), fondator si actionar majoritar al CME.

La randul sau, Jeff Bewkes, presedintele si CEO-ul Time Warner, a afirmat ca parteneriatul cu CME reprezinta o “o oportunitate unica” pentru grupul pe care il conduce.

“Consideram ca CME este pozitionata ideal pe termen lung, chiar daca regiunea este influentata de impactul crizei economice globale. Credem insa ca Europa Centrala si de Est isi va reveni printr-o crestere semnificativa, iar sectorul media din aceste tari va continua sa evolueze. Aceasta tranzactie va aduce valoare pentru actionarii ambelor companii”, spune Bewkes.

“Succesul inregistrat de CME este generat de echipele locale de management si capacitatea lor de crea continutul ce vine in intampinarea cerintelor audientei. Time Warner si Warner Bros. sunt doua companii recunoscute ca lideri in producerea unui continut de calitate, avand experienta si abilitatile necesare de a crea programe locale de calitate”, a adaugat Adrian Sarbu, presedinte si director operational (COO) al CME.

Grupul american CME a raportat anul trecut pierderi de 255,5 milioane dolari (in 2007 raporta profituri nete de 88,5 milioane dolari), insa veniturile au crescut cu 22%, pana la aproximativ 1 miliard de dolari.

CME este o companie media care detine retele in sase tari din centrul si estul Europei, cu o populatie totala de aproape 90 de milioane de locuitori. Grupul detine televiziuni in state precum Croatia (Nova TV), Cehia (TV Nova, Nova Cinema, Galaxie Sport), Romania (Pro TV, Pro TV International, Acasa TV, Pro Cinema, Sport.ro, MTV Romania), Slovacia (TV Markíza, Galaxie Sport), Slovenia (Pop TV, Kanal A) si Ucraina (Studio 1+1, Studio 1+1 International, Kino, Citi).

CME este listat la bursa electronica NASDAQ si la Bursa de Valori de la Praga, sub simbolul CETV.

Fondata in ianuarie 1990, prin fuziunea Time Inc. si Warner Communications, Time Warner este cea mai mare companie media din Statele Unite ale Americii. Time Warner are ca divizii companiile AOL, Time Inc., Time Warner Cable, Home Box Office, Turner Broadcasting System si Warner Bros.

In octombrie 1996, compania a fuzionat cu Turner Broadcasting System, actiune evaluata la 7 miliarde de dolari.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri