Compania de telecomunicatii AT&T Inc a ajuns la un acord de principiu pentru achizitionarea gigantului new-yorkez Time Warner Inc la pretul de 85 de miliarde de dolari, au declarat vineri surse apropiate negocierilor pentru Reuters, potrivit News.ro.

Aceasta ar fi cea mai mare afacere a ultimilor ani in domeniul telecomunicatiilor si va permite AT&T sa aiba control asupra canalelor HBO si CNN, a studiourilor Warner Bros si a altor produse media importante.

Negocierile sunt aproape incheiate, astfel ca anuntul ar putea fi facut cel mai devreme duminica. Afacerea arata tendinta companiilor de telecomunicatii de a combina continutul si reteaua de distributie pentru a atrage clientii, inlocuind traditionalele pachete de servicii TV cu oferte de transmisii online.

AT&T, cu sediul in Dallas, va plati 110 dolari pentru o actiune Time Warner, adica 85 de miliarde de dolari in total, au afirmat surse pentru Reuters.

Cumparatorul va trebui sa se imprumute intrucat nu are decat 7,2 de miliarde de dolari cash, ceea ce va pune presiune pe ratingul sau de credit, avand deja o datorie neta de 120 de miliarde de dolari, potrivit agentiei Moody's.

Citeste si:
Stefan Chiritescu, noul director de creatie al Centrade Group
Stefan Chiritescu, noul...

AT&T, care vinde telefoane fara fir si servicii de internet, a facut primii pasi in a deveni o putere media cumparand, anul trecut, providerul de TV prin satelit DirecTV, pentru 48,5 miliarde de dolari. La fel, in 2014, a intrat intr-un "joint venture", Otter Media, cu Chernin Group pentru a investi in media.

Time Warner este una dintre cele mai puternice companii de film, TV si jocuri video. Detine HBO, CNN, TBS si posturile TNT, precum si studiourile de film Warner Bros, care au produs francizele "Batman" si "Harry Potter". Compania are in portofoliu si 10% din actiunile site-ului de videostreaming Hulu. Jeff Bewkes, CEO-ul Time Warner, a respins in 2014 o oferta de 80 de miliarde de dolari de la Twenty-First Century Fox Inc.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea International »Citeste si
Donald Trump vrea sa cumpere Groenlanda