Toate cele opt filme produse de studioul Warner Bros, incepand cu Godzilla, de la jumatatea lunii mai, abia au reusit sa depaseasca succesul la box office a ultimului film Harry Potter din 2011. In acel an, “Harry Potter si Talismanele Mortii” a incasat 1.34 de miliarde de dolari din biletele vandute, fiind insotit, in aceeasi perioada, de “Hangover”, parte a doua si “Horrible Bosses.” Astazi, studioul, obisnuit cu locul fruntas in materie de incasari, este pe locul 3 la vanzarile de bilete pe continentul american, avand filme fara prea mare succes precum “Jersey Boys” si “Blended”, care nu reusesc sa aduca publicul la cinema.

Asteptarile companiei pentru aceasta toamna sunt subrede. “This is where I leave you”, o comedie dramatica despre moarte si familie, reuseste sa incaseze doar 11,9 milioane de dolari in weekend-uri, la mare distanta de incasarile realizate de filmele profitabile care au transformat Warner Bros in “cel mai mare producator si distribuitor de filme din lume”, asa cum a fost descris de catre Jeffrey L. Bewkes, directorul executiv Time Warner. Vazut din afara, mesajul este clar: dupa 20 de luni de cand Kevin Tsujihara este in scaunul directorial Warner Bros, studioul nu reuseste sa isi gaseasca locul printre celelalte case de productie. Competitia formata din Disney, Paramount sau Universal aliniaza productii din ce in ce mai bune sau isi eficientizeaza orarele de lansare ale filmelor, facand-o pe Warner Bros sa isi revizuiasca planurile de expansiune in domeniul productiei de filme.

Cu toate ca se asteapta concedieri masive la nivel de companie, acest lucru nu va sta in calea realizarii unor filme noi, conform declaratiei lui Greg Silverman, presedintele de productie al Warner Bros. “Provocarea este sa gasim filme care sa merite facute. Daca alte studiouri vor face mai putine filme in timp ce noi facem mai multe, acest lucru este in avantajul nostru".

Sursa foto: Shutterstock.com/Videoproiector