In conditiile in care site-urile de stiri din Republica Moldova sunt blocate, iar presa oficiala transmite informatii distorsionate, retelele de socializare online Twitter, Facebook, YouTube si blogurile raman printre putinele surse care ne tin la curent cu evenimentele de la Chisinau, relateaza 9am.ro.
De pe Twitter aflam ultimele detalii despre evenimentele din Republica Moldova: "A fost arborat steagul Uniunii Europene pe cladirea Parlamentului moldovean", "Protestatarii au ars un portret al lui Vladimir Voronin", "Postul public de televiziune din Moldova arata revoltele, dar ii demonizeaza pe protestatari", "ATENTIE!!!!!! se incearca prezentarea revolutionarilor ca niste salbatici pentru a justifica interventia armatei", iar mesajele curg de la secunda la secunda.

Pe agentia oficiala de presa a Rep. Moldova realitatea este insa alta. Autoritatile de la Chisinau incearca sa dea alte conotatii evenimentelor, numindu-i pe protestatari "huligani". "La Chisinau, in piata din fata resedintei de lucru a Presedintelui, unde se dezlantuie faradelegile opozitiei, s-au inregistrat victime", relateaza agentia de stiri newsmoldova.md.

Pe bloguri sunt insa publicate imagini care ne rascolesc amintirile Revolutiei romane din 1989. Putem vedea pe site-uri ca www.turcanu.net, zzzop.wordpress.com, icehot.wordpress.com ca altercatiile dintre protestatri si fortele de ordine sunt intra-adevar foarte dure. Vedem tineri care flutura steagul Romaniei si al Uniunii Europene. Pe YouTube se vorbeste deja despre o 'Revolutie' iar tinerii sunt incurajati sa protesteze si sa capetze imagini de la evenimentele care au loc in Chisinau: “Filmati tot ce prindeti! Au loc clipe istorice...”, spune un utilizator, intr-un comentariu pe YouTube.

De asememenea, site-ul curaj.net, administrat de catre un grup de tineri aflati la originea organizarii protestelor din Chisinau, ne tine la curent cu ultimele informatii pe care le publica presa de opozitie din Republica Moldova.

Redactorii publicatiei The Telegraph subliniaza importanta internetului ca forma de comunicare si de incurajare a protestelor din Moldova, intr-un articol intitulat "Studentii moldoveni folosesc Twitter pentru a rasturna presidentia". Organizatorii revoltelor de astazi au folosit reteaua Twitter pentru a impulsiona actiunea in directia protestelor impotriva victoriei Comunistilor, arata publicatia britanica.

Si site-ul Liberal Democrat Voice publica un comentariu in care arata cum protestatarii si observatorii folosesc Twiter-ul pentru relatari promte din timpul evenimentelor, ceea ce demonstreaza noi pradigme sociale unde mijloacele de comunicare in masa isi demonstreaza forta extraordinara de a mobilize si de a se opune pozitiilor oficiale.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Media & Pub »


Setari Cookie-uri